Fick en fråga som löd. Fyller 50 år om 2 veckor och ska fira med vänner och och familj utomhus! Vad kan man äta och dricka, med och utan alkohol, som är gott och festligt i kylan? Stort grattis! Det är onekligen lite speciellt att fylla jämt i dessa tider kan jag tänka mig men självklart ska du fira. Jag tänker att det finns ett par olika vägar att gå och jag ska leda dig genom dom. Festligt ska det vara trots den bitande kylan och pandemin som pågår. Först och främst, alla de attiraljer man har med sig på sommaren ut på ett utekalas ska med även nu. - En duk för bordet, ljuslyktor, riktiga glas till exempel. Jag skulle även investera i ett par varma filtar eller fällar som folk kan sitta på. Tar för givet att det finns sittplatser för jag ser enbart min egna innegård framför mig. En eldkorg tycker jag du ska unna dig! Det är mysigt att samlas kring och ger faktiskt lite värme. Vad har jag hittat för bild på en eldkorg dock? Well you get the point. Högtalare. Musik måste finnas, ta med din bärbara och vira in i en varm filt så den inte dör. Ljusslingor. Om det finns möjlighet att sätta upp ger det verkligen en känsla av att du ansträngt dig. Plus så vackert och fint i mörkret. Mat och dryck då. Eftersom det är kallt på ett nytt sätt, i alla fall här i storstan så tycker jag verkligen en värmande soppa kan vara mysigt. Tänk en het tomatsoppa med surdegsbröd och ett krispigt Sangiovese till. Tomatsoppa kanske inte är så festligt men vi vill inte att alla börjar frysa på en gång. Ett annat alternativ är att beställa pizza från en lite härligare restu. Allt som värmer eller som gör att man inte måste sitta still i kylan. Till fördrink - cava, en gran reserva slår du till på, en reserva är lagrad minst 30 månader så du har lite kropp och den får det där härliga brödiga. Bolaget har flera i fasta sortimentet. Lekar tycker jag du ska ha också, ett musikquiz i alla fall, det får lite fart på folk och gör det lite mer uppstyrt. Lycka till på din fest! Ps, här kommer recept. 1 dl mandelflarn (rosta på hög värme i torr stekpanna) 1 pkt romanticatomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpure 1 msk vitvinsvinäger 1 umamibuljong 1/2 grönsakasbuljong 1 näve basilika 1 STOR näve parmesan 1 burk krossade tomater 2 dl grädde oregano, paprika, cayenne, salt, peppar. Sätt in tomaterna i ugn, 200 grader cirka 30 minuter. Stek lök o vitlök mjuk o fin och gå sedan i med tomatpure. Stek på nån minut innan du häller på vitvinsvinäger, buljong, tomatkross och kanske lite vatten. När tomaterna är klara. Lägg allt i en mixer, mandel också. Men vänta med parmesanen och grädden. Mixa loss. I med resterande o smaka av. Men du, du kan labba med kryddor som du vill.