Ja, jag ska börja med att säga att första gångerna vi släpade ner hela middagen tre trappor med bestick, tallrikar, glas samt örti små skålar med olika grejer tänkte jag äe, vad jobbigt att allt detta ska upp sen. Men jag gav mig själv en inre liten, liten örfil och sa "nehe du tant, nu skärper du dig". För det är så värt det. Numer kånkar vi grejer så fort det är minsta tillstymmelse till sol och ärligt talat att se Florre kuta runt i gräset och leka med de andra kiddosarna på gården är inte bara fint utan också skönt pga lite paus... Denna dag dukade jag upp en somrig buffé tillsammans med Briska Alkoholfri, ni minns kanske att jag jobbade med dom i våras? Nu har dom släppt sin cider Briska Demi Sec - alkoholfri och ingen är gladare än jag. Jag får så ofta frågan om alkoholfria alternativ och jag har liksom inget vin eller så som jag gillar så mycket så detta känns helrätt. Cidern är halvtorr och inte sådär slisk som ciders kan vara. Den har agerat törstsläckare åt mig flera kvällar i rad nu när det varit tryckande värme. Briska Demi Sec Alkoholfri har smak av Riesling och Persika. Den känns lite vuxnare i smaken tycker jag och det uppskattas. Detta kanske låter lite töntigt men jag kan uppskatta en dryck när man hänger och inte vill dricka alkohol som inte är vatten, förstår ni hur jag menar. Typ en lemonad, tonic eller en god cider. BDS (min egna förkortning på Briska Demi Sec) kommer vara med på mitt midsommarbord tex. Passar perfa om man inte vill dricka eller vill ha lite mellandricka. Vädret denna dag var dock riktigt ostabilt så all utsläpning resulterade total regnpanik och in med alla grejer igen innan man hann tugga i sig något. :/ Jag började med prepp. Planen var att servera massa smågrejer the way I like it. Nej men hallå kan vi ta en minut och prata om tomaterna nu? Så sugen på att göra en grön tomatsalsa med massa chili och koriander. Det jag tog med mig från förra gången jag jobbade med Briska var att det var viktigt med både sälta och lite sötma i rätterna som jag skapade just till cidern. Denna gång gjorde jag två rätter som agerade huvudnumren som var tänkta för att passa cidern. Resterande rätter fick lite mer fritt spelrum. Kronärtskocka med en fet klick smör är så gott nu. Iskalla och nerproppade i en vinkylare. Briska Demi Sec Alkoholfri finns i butiker främst i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö. På Systemets hemsida kan du se vilka butiker som har den. Finns den inte i hyllan på ditt Systembolag så går det att beställa - det är 24 flaskor i en beställning, men man kan alltid gå ihop och dela, perfekt till en gojsig middagsbjudning! Läs mer om cidernyheten på briska.se. Okej allt på bordet nu springer vi ut innan regnet kommer och tar oss. Haha peppad person! Mitt i ett skritt. Eller skritt kanske är att gå? Vad vet jag, jag är då ingen hästperson det kan jag säga. Jag: fint med en bild när jag slänger duken lite graciöst över bordet. Duken: ..... Nu så! Piffelipiff! Alltså när jag hade glömt något där uppe mötte jag en av de lite äldre personerna i huset som sa "åh, vi är så glada när vi sitter här på balkongen att se gården nyttjas, vad gör ni nu", så berättade jag om att vi skulle äta lunch och att jag jobbar med Briska, då sa hon "hmm kunde nästa tänka mig att du jobbar med mat med tanke på hur mycket ni är här nere och grillar och äter". Blev glad. Briska Demi Sec Alkoholfri ska serveras väl kyld, man vill gärna ha en liten imma på glaset och SÅKLART får den plats i finglaset (iaf när jag serverar den till middag, inte när jag ligger i shorts o tisha i soffan och halsar ur flaskan) Sparrisen till cidern passar perfekt! Så härlig kombo. Jag serverade de två rätterna jag gjorde i min cook along jag hade för någon vecka sen. Har fått många bilder på när ni lagat dessa och inget gör mig gladare. Dukat och klart! Kom nu mina gäster så äter vi och dricker gott! Och HÄR började regnet sakta, sakta strila ner, men vi såg på himlen att det skulle bli illa. So much för mitt fina dukade bord. Ja ja. En lunch inne är inte helt fel det heller. Smörstekt sparris med mandel och mozzarella 1 knippe sparris 1 dl rostad mandel 1 mozzarella Smör/olivolja samt salt och peppar, citron Stek sparrisen snabbt i smör på hög värme. Hacka mandeln och strö över. Toppa med mozzarella, olivolja, citron samt salt och svartpeppar. Smördegspaj med karamelliserad lök och chévre 2 gullökar 1 msk socker 1 tsk vitvinsvinäger smör till stekning 200 g smördeg 150 g chévre Persilja Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Mandolina löken tunt och stek på medelvärme tills den fått färg och mjuknat. Sänk värmen och addera socker och vitvinsvinäger och stek minst 20 minuter till.Kavla ut smördegen och lägg på lök samt skivor av chévren. Baka i ugn cirka 15 minuter eller till smördegen fått färg. Toppa med persilja. Foto: Emma Grann/Studio Femme.