Jag har väckt surdegen igen. För typ ett halvår sen så startade jag en surdeg som jag bakade på i flera månader. Dock gav den mig alltid lite ångest. Eftersom jag är en person utan vidare tålamod så blev det ibland övermäktigt att behöva planera ETT DYGN i förväg om jag ville ha bröd dagen efter eller inte. Därför gav jag mig aldrig riktigt in det eller gjorde enligt specifika recept. Jag gav aldrig my all thb även om det oftast blev helt makalösa bröd. Det var ju något ändå, att skapa från grunden på det sättet. Att sätta tänderna i ett nybakt rågsurdegsbröd en morgon med kaffet jämte hade ju något alldeles magiskt över sig. Men surdegen vissnade i takt med att jag inte kände att jag gav allt, så tillslut rök den. So come corona. Nu har jag startat upp igen och är SÅ PEPP (överdrivet) på att visa er. Jag är en rookie deluxe och kan liksom inte lajva en surdegsstart utan följer maniskt Pain de Martins recept på rågsurdegsstart här. Min har nu stått i tre dagar och kommer få 2 dagar till innan jag gör ett första bak! Då får ni hänga med. Kan bli knaz deluxe. Eller fan, finns det ens mjöl out there?