Ni var en del som också hade kolstålspannor som stod hemma och kikade på er och som undrade hur man bränner in den. Det är inte svårt att bränna in en kolstålspanna, men det krävs lite tålamod. - Smörj pannan med ett tunt lager rapsolja och värm upp den till lite högre än medelvärme. På min spis 9 av 12. - Låt den bli så pass varm att oljan börjar ryka - Ta bort från värmen och torka av med papper (akta fingrarna så du inte bränner dig) - Gör om samma procedur, igen, igen och igen. Kanske 7-10 gånger. Ju fler gånger du gör desto mer ser du hur pannans färg förändras och går mot svart. Min upplevelse var att precis i början efter jag brände in den så fastnade det fortfarande lite i botten, men be patient för det kommer ordna sig. Annars bränner du in den igen. Jag lovar att den kommer ge dig lycka i köket. Den kan användas att steka i men också ha i ugnen. Så smidigt. Just ja, frågan dök upp hur man rengör sin panna och här kommer jag ut som diskmedels-nej-sägare. Eftersom min kost till allra mesta del består av vego så diskar jag i skållhett vatten enbart. Det gäller mycket av min diskning. Känns så onödigt när man oftast bara behöver skölja av (fat osv). Kanske är min lathet men hey om den kan minska mitt diskmedlande so be it. ???? Det är söndag när jag skriver och Anders och Florens har gått ut i skogen en sväng. Jag sitter i en varm lägenhet och tänker på hur världen bara händer där ute. Jag har inte åkt tunnelbana på flera veckor, heller inte träffat någon vän på länge. Det är så konstigt allting, för precis som allt hade stannat upp så fortsätter det som ingenting. En lågintensiv katastrof och jag undrar om våren kommer gå förbi mig i vår.