Jag älskar att baka. Inser det mer och mer ju mer jag förstår bakningen. Den är ju kemi och jag med tålamodet noll komma noll mår bra av att completely stänga ner och bara foka på något. Sånt mys. Plus ärligt talat, finns det något tryggare än att öppna frysen och mötas av olika små slattar av kakor? Jag har ett par favoritbakformar, vi ska kika. Först vill jag dock tipsa om att köpa formar på loppis, alla de jag visar upp här är loppisköpta utom Madeleineformen. I de loppisfyndade formarna kan jag uppleva att det behövs smöras lite mer än vanligt men det är inget vi tackar nej till amirite? Brödis! Denna bakar jag filmjölkslimpor, bananbröd och surdeg i. En klassisk brödform. Den här är precis mitt i mellan den stora och lilla varianten, tror den är på 1,5 liter. En låg sockerkaksform! Denna är bara 10 cm hög och passar perfekt till klassisk sockerkaka, kanske uppkryddad med kardemumma, apelsin eller blåbär. Lilla Maddeformen. Det kommer ett recept i boken på madeleinekakor med brynt smör och citronsocker! SÅ GOTT. Älskar maddekakan - en liten kaka med frasigt yttre och mjuk insida? Nej men va? Varför får den inte mer cred? Den djupare varianten av sockerkaksform. Tänker på mormor, farmor och alla tantalurisar där ute. Åh min farmor bakade alltid gaffelkakor, lilla farmor. Den här formen gör kakan mer ståtlig! En snygg sockerkaka med stånd typ. Jaja. Jag börjar bli crazy i karantänen. Ni som också bakar mycket, behöver man en sånhär? Men var är springformen undrar ni, ja, jag hade inte tagit fram den sedan vi flyttade in här för 6 månader så uppenbarligen är den inte så viktig för mig.