Har ni läst Öppet brev till Frida Lund som Kakan skrev igår? Hon frågar om påskmat och jag ska svara så pedagogiskt och bra som jag kan. Alltid drömt om ett öppet brev till. Fråga ett är vad ska man äta i påsk och här kommer ett gott svar på det. 1. Rilette. För mig lax pga lätt att fuska. Rilette är en trådig pate typ. Den kokas i fett och kryddor oftast, men jag kommer köra varmrökt lax och dra isär den som pulled pork, typ lite det du skrev Kakan. Den kommer serveras på en bit rostad baguette tillsammans med en liten dutt örtig majo. Såklart fuskvarianten Hellmans och typ mortlad persilja och sen citronsezt. Enkelt och snyggt och perfekt munsbit. 2. Sill, sluta läs Kakis för här kommer miss traditionell och jag vill ha lite sillabitar på mitt bord. Klara sillar är godast så helst citronsill och dillsill. Nej, vi behöver inte 348 olika sillar. Ser gärna gravad lax också. 3. Torta Pasqualina recept från boken Ägg av Tove Nilsson. En otrolig kokbok. Fått akut inspiration från den. Torta Pasqualina är en filodegspajvariant från Italien där äggen liksom bakas i den? Vänta ska fota: snygg va?4. Sallad. Skoja. Tyvärr salado här har du inget att göra. Eller? Nej. Eller? Kanske. I sånt fall en mycket enkel hjärtsallad med *drumroll* vit balsamico och citronolja. 5 Små gulliga smördegsslices som jag grundar med cf ja det är en förkortning av creme fraiche, lev m d blandad med lite chiliflakes och honung. På med chèvre och in i ugn. Thats it i matväg. Det är en salig mix men herregud låt en hungrig person vara lite mixed. Du frågar om dryck Kakan och jag vill inget hellre än att berätta exakt vad som kommer stå på mitt bord. Här hemma ska det nubbas och det finns både alkoholfri nubbe från OP och en liten slurk hallands. Fast vänta, vi börjar med bubbel? Såklart vi gör. Oddbirds alkoholfria eller Jerome Arnoux för dom som gillar ruset. Till maten dricker jag påskmust för bryr mig så lite om alkohol till mat och på mitt firande är det massa barn så jag vill inte bjuda in till fylla. Även om jag gillar en fylla if u know. Mot husväggen i sol skulle jag dricka Langlois cremant dock. Sen snackar vi dessert och jag är i valet och kvalet om jag ska baka en megatårta med tre lager, vit uppvispad chokladpannacotta och jordgubb som kommer ta två dagar eller om jag bara ska göra en enkel sockerkaka dagen före som jag sen steker i smör och serverar med vaniljglass. Så får det bli. Man ska inte bränna ut sig utan hinna kramas med dom man tycker om. Hoppas du hittade nåt och låt oss fortsätta denna diskussion blougés inbetween snarast. Puss