Reklam för Vinhaggornas Vinhandel. Jag är VD och medgrundare till en vinimport som vi kallar för Haggan. En smått puttrande idé som tillslut 2023 blev verklighet när vi lanserade vårt första vin Haggan Xinomavro. Ett rött, friskt och tung-gripande (är det ett ord) vin från norra Grekland. Gjort av två eldsjälar som arbetar ekologiskt och som brinner för att ungdomar i området ska fortsätta med vinmakandet. Det tog lång tid att hitta rätt vin, mycket längre än jag nånsin trodde. I bolaget är vi förutom mig tre andra med lång och gedigen erfarenhet av att importera vin. Jag fick frågan för ett tag sen hur sjutton det går till när man hittar vin och det ska jag berätta. Såhär ser det ut när vi ses på kontoret för att testa. Då har oftast vår underbara vinscout hittat några viner som han tror kan passa Haggan. Han reser bland annat runt på mässor och har kontakt med vinmakare över hela världen. Han är otroligt duktig och fattar precis vad Haggan vill ha för stil dvs inte för svårt, inte för tungt, inte för mycket tanniner men något som får en att tänka, hm, detta vill jag gärna dricka igen. Hela grunden med vår vinhandel är att viner som är gjorda av människor och inte industri ska kunna köpas direkt på bolaget. Vi testar och testar till man inte orkar testa mer men då! Då dyker det upp något. Det är ett magiskt ögonblick när vi alla känner - vänta lite nu, är det, är det, det ÄR det! Sen börjar allt meck, är det eko? Kan de göra ett visst antal flaskor osv osv. En lång process som avslutas i att det kommer upp ettiketterade flaskor till vårt lager och pang bom, lansering. Här är våra viner i dagsläget. Vi vill inte skjuta ut för mycket olika viner utan vi jobbar verkligen på att alla viner som vi släpper ska vara Haggan. Men... snart är det väl dags för ett nytt?