Älskar när ni frågar saker i kommentarsfältet! Ibland tycker jag det är roligare att göra ett inlägg av det. Se här! Oh! Jag är så nyfiken och önskar inlägg om följande: 1. Hur det är att hosta sådana här grejer? Du verkar göra mycket med Briska t.ex. Hur går det till? Från att du får frågan till att det blir ett event! 2. Dig som företagare! Vilka mål har du? Jobbar du mycket strategiskt eller på lust? Vad tycker du om att driva företag? Vilken är den största fakturan du skickat, haha? På väg till BriskaeventVi bryter ner den tänker jag. 1. Hur det är att hosta sådana här grejer?Det är jättekul och jättejobbigt! Kul för jag tycker så mycket om att dels träffa kollegor i branschen, det är ju kompisar. Kul för att man får spåna fram något trevligt med kunden. Kul för jag får laga mat till många och det är verkligen något jag vill göra mer av. Att få komma till kontoret och börja preppa, nej men det är så pirrigt och jag försvinner helt in i det. Jobbigt för att det tar rätt mycket socialt att vara host för något. Alla ska pratas med, allt ska fotas, man själv ska fotas, man har ofta jobbat jättemånga timmar innan själva eventet och är helt, helt paj efter. Jobbigt för att man är orolig om folk kommer dyka upp. Jobbigt är kanske ett överdrivet adjektiv för att beskriva men tja, hur ska man beskriva det annars? Ansträngande kanske. 2. Du verkar göra mycket med Briska t.ex. Hur går det till? Från att du får frågan till att det blir ett event!Ofta så dimper det ner ett mail där frågan ställs. Främst om man är intresserad och kan under en viss tidsperiod. Ibland står ett arvode med redan från start men oftast så är det en förhandling. Briska är kul för de har jag jobbat med länge och tycker så mycket om så där känner vi varandra och hur vi tycker om att jobba. Sen mailas det 100 mail fram och tillbaka, man har möten osv till man landar i något som känns bra. Det är många timmar som går för förberedelser. Sen ska man recepttesta osv och då går ännu fler timmar. 3. Dig som företagare! Vilka mål har du?Väldigt intressant för det ändras hela tiden. Men vinhaggorna är målet att ha ett visst antal viner in i fasta sortimentet. Att jobba med vinmakare som brinner lika mycket för vin som oss. Att bli en stor jätte i vinimportsvärlden om jag får drömma stort. För mitt egna AB är målet att jobba mindre haha. Nej men jag skriver på lite saker, bland annat något som bara är scener ifrån en person som jag hittat på men som börjat leva i mig, vad är det? En till kokbok, göra vin-tv som tv, leva mer på podden, göra en tv-serie, film eller vara medskapare till något, göra radio, jobba bakom med att skriva. I matstudio AB:t vill vi hyra ut till fler events, plåtningar etc, många kokböcker har fotats hos oss men vi har varit dåliga på att marknadsföra allt som gjorts där. Det kommer en kul nyhet om Mat och Vinlabbet snart i alla fall. Men hmmm, hur går jobba mindre ihop med alla planer. ANROPAR magkatarren. 4. Jobbar du mycket strategiskt eller på lust?Väldigt mycket på lust och alldeles för lite strategiskt tror jag. Det blir error när jag ska tänka ut något långsiktigt eller typ göra en plan för ekonomin om the shit hits the fan. Det är nog 100% adhd som gör att det är så svårt. 5. Vad tycker du om att driva företag? Jag.älskar.det. Är tacksam VARJE dag för att jag får göra detta. Jobba med mat och vin och ha en vänkrets på www på köpet. Älskar allt utom att göra kvitton....6. Vilken är den största fakturan du skickat, haha?Det måste varit för vinboken, man fakturerar en gång om året och den var ganska go, ett par hundra lök. Sugna på veta mer? Bara hoppa in i kommentarerna.