Hej, jag är så rörd över era kommentarer på förra inlägget. När ni kommenterar ser jag att ni är där och det känns viktigt för mig. Just att ni är så supportive kring hela frilansgrejen får mig helt pirrig av glädje. Jag vill tacka för det. Hela den här branschen är ny för mig och jag kanske inte riktigt hittat min röst eller stil ännu. Jag läser välproducerade bloggar med krispiga bilder men jag kan inte leverera det nu. Åh, som jag längtar till Feb när min hjärna inte är ockuperad av två olika yrken utan jag kan foka på vad jag vill ska bli mitt jobb, mitt intresse. Men, skit i det nu, det är jul snart och här kommer en lista på det jag tycker är viktigast på julbordet, för visst är vi förbi hela enorma bordet med A L L T på? Det känns varken genomtänkt eller smart då det är vedertaget att massor med mat slängs varje år. Mat som inte hade behövt slängas. Jag kommer återkomma med ett inlägg på vad du kan göra med dina rester snart också. På mitt julbord, kalla rätter; Sill, den viktigaste spelaren, jag vill ha en klar sill, dill förslagsvis och en krämig och där är jag team senap. Är det fler sillar på julbordet är jag inte den som är den utan tar från alla, men de två viktigaste är ändå dessa och jag skulle klara mig enkom på de två. Kallrökt lax – tillsammans med en perfekt kokt potatis får detta mig på fall även om det inte är jul quite frank. Gravlaxsås – tillsammans med köttbullarna mm mm mmm. Hårt bröd – smör och Allerums cheddar. På mitt julbord, varma rätter; Potatis - dööh. Köttbullar – Mammas älgbullar är en av mina favoriter, porösa och lätta men med fin smak och pepprig smak. Görs i ugn men steks på snabbt på hög värme innan servering. Jansssons frestelse – en tunn Jansson, dvs inte så tjockt lager potatis. Jag vill INTE stressa fram en Jansson heller utan den får gå på ganska låg värme länge för att sedan brännas av snabbt under grillen i ugnen. Detta är it. Sen bangar jag inte min svägerskas killes ribs eller en go prinskorv men för att julbordet ska kännas komplett så vill jag ha dessa ovan. Plus, BUFFÈ hörrni, detta djävulspåhitt egentligen. Man får prestationsångest bara av att se en buff. Har ni några måsten? Förresten förrförra året gjorde jag små minirårakor som jag serverade med löjrom, smetana, rödlök och dill, det kändes som en extra lyx och var uppskattat av alla.. utom mig som kräktes i smyg pga preggo.