Idag kikade jag in i kylen och insåg att det är precis som alltid, en massa med mat över. Jag kan inte vara ensam med att känna mig less på julmaten nu. Den är så härlig på julafton och juldagen också, men nu, två dagar senare känner jag mest NO THANKS move on, jag är sugen på koriander. Här kommer iaf några tips på hur du kan förvandla julmaten till andra rätter som inte smakar jul. Jag kommer dock inte labba med sillen, det vore en hädelse att göra nåt annat med sill, än just äta den som sill amirite? Spansk tortilla - hacka ner den gravade laxen och alla miljoner potatisar du har kvar och gör en spansk tortilla i ugn till lunch. Den kan du sprinkla gräslök och dill över med fördel och varför inte ta en klick aioli från skaldjuren på toppen. Servera med din gräddkokta grönkål så har du en bitig och bra lunch. Pyttipanna - köttbullar, korv, potatis har du redan i kylen, addera lite gul lök och du har en helt vanlig pyttipanna som smakar noll jul. Ribstacos - min svägerskas man gör otroliga ribs och dessa kommer jag cutta ner och steka i massa vitlök och chili och servera i tortillas med gräddfil, koriander och lök. Skinkpasta - om ni har skinka på julbordet, min mest värdelösa grej, ogillar den faktiskt, jaja, det måste ju ligga mängder med skinkor ute i stugorna som bara blir gamla, gör en pastagratäng, släng ner brysselkål, grönkål, stek på lite vitlök, toppa med ost och baka av i ugnen. Skaldjurspasta - nej men snälla, chili, persilja, smör, vitlök, en skvätt vin och skaldjur. Hallåj? Torra bullar - stek på och servera med vaniljglass VASSEGODA!