I det rådande klimatet på internet och IRL tycker jag det känns ganska svårt att göra rätt. Kanske gör man en sak rätt men så går man mot rött och då spelar det andra ingen roll längre. Lite så tycker jag att det kan kännas ibland, speciellt med klimatfrågan som faktiskt är högst relevant nu. Jag ska vara helt ärlig också, jag har inte speciellt mycket klimatångest, det finns liksom inte utrymme för den bland alla andra ångestar, däremot så gör jag aktiva val i min vardag som gynnar vårt klimat men jag försöker att se det som en helt casual grej snarare än ett måste. En sak som jag gör nästan på rutin är att titta vilket ursprung varor jag handlar har. Jag tycker det känns fint och viktigt att handla svenskt i den mån jag kan. När jag ingick det här samarbetet med LRF så läste jag på massor och lärde mig att när vi trädde in i EU i mitten på 90-talet var 75% av den mat vi konsumerade producerad i Sverige, idag har den siffran minskat till cirka 50%. Det känns ju onekligen som något vi faktiskt kan ändra på. För i miljösynpunkt gör svenska varor mindre klimatpåverkan än utomlands ifrån. Det finns inga regler och måsten, sånt tror jag stjälper bara men att öka medvetenheten kring hur vi handlar och att öppna ögonen och läsa varifrån en vara kommer kan göra skillnad. Jag tycker det är så otroligt svårt att GREPPA hur jag som individ kan göra skillnad. Det kanske är därför också jag inte släppt in miljöångesten så långt för jag förstår inte riktigt, men här så ser jag ju verkligen hur jag på individnivå kan förändra mitt beteende för att gynna miljön. Finns det tomater från Sverige och tomater från ett annat land kan jag ju välja svenskt. För även om jag idag alltid tittar på vilket ursprung en vara har så händer det många gånger att jag slentrianhandlar ändå och det ska jag verkligen försöka ändra på. Hur tänker ni? Nu, dags att äta! Jag ville utmana mig själv att äta något HELT svenskt och gick in i min mataffär och botaniserade. Det var så roligt, kan verkligen rekommendera. På helgen gillar jag att köra all in mofflarfrulle. Det ska sittas länge (yeah right med en ettåring), ätas i omgångar och liksom krama ur morgonstunden på bästa sätt. Ost är en stor del av mitt liv och smör likaså. Därför får de gärna ta plats lite överallt i min matlagning och why not bryna smör på morgonen tänkte jag. Havregrynsgröt med brynt smör och smörstekta äpplen och päron var en riktig hit. Så gott med det nötiga och syrliga som möttes i någon form av harmoni? Yes så var det! En rolig sak som man kanske inte alltid tänker på när man stryker runt bland ostarna är att det finns så många svenska ostar. Här har jag serverat en klassisk VB (västerbotten men vi alla säger vb väl?) Samt en svensk getost. Så gott på mackan att köra tjockt lager smör, getost och päron. Blir som ostkväll på morgonen och nu är vi överens om att jag hittat nåt riktigt bra va? Frukostoskväll på morgonen PRAISE! Besök gärna Sveriges bönder för att läsa mer.