Alltså tack snälla rara för de fina peppiga orden kring bloggen. Som ni förstått på inläggen hittills så är detta inte bara en matblogg utan en bloggblogg hehe. Är så taggad på detta. Skit i det nu. Lets talk sallad. Ordet sallad tycker jag klingar rätt trist. Blundar jag så syns bara tråkiga gröna blad och slantad gurka. "en sallad tack", snark. MEN let´s ge salladen den cred den förtjänar genom att addera annat gott, än just alldeles för stora gröna blad. I en lätt stressad spring dök jag innanför dörren förra veckan och hade både en mamma, en son och mig själv som skrek (ja jag kanske överdriver lite) efter mat och jag ögnade genom det jag hade hemma och skapade sedan -Fridas Snabbis- hehe tolka det hur du vill snusko. Något som håller rätt länge i kylen är kokt quinoa, bulgur, pärlcouscous eller matvete. Koka och häll upp i en burk, så kan du sleva ur den när du känner dig ..... hangry? Pun intened. För är det en sak jag märkt med knodd som blir äldre så är det tiden i köket som minskar. Herregud när min son, Florens var lille så satte jag bara ner honom i stolen och gav han en slev att pilla med så kunde jag i godan ro greja och baka långa perioder. No more. Nej. Då är grynen ett bra jävla hack att alltid ha. Tex mår inte belugalinser dåligt av brynt smör, jag bara slänger ut den! Matvete söker inte vård för en basilikaolja inte. Koka quiona eller annat gryn för två personer. Stek två nektariner på låg värme till de mjuknat. Skär upp dina favoritgrönsaker och lägg allt i en skål tillsammans med färsk oregano, mozzarella och olivolja. PERRRRRFEKT matlåda också. Ett sista litet tips är mandlar i sallad. Praise alltså. Gott men också snyggt?