Herregud vad många val man ska göra när man bygger hus. En del är verkligen snark, en del har jag ingen koll på (Tack Anders) men vissa är jag ben-noga med. När vi träffade Johannes Hultman, vår arkitekt som ritat huset första gången och fick prata drömmar och visioner för huset kunde jag inte se något annat än köket. Köket är min plats, där jag ser mig själv stå i många år och laga mat. Jag var helt och hållet övertygad om att vi skulle ha ett blått kök. Jag fick inspiration från Tove Nilssons kök nere på Österlen. Hennes kök är inte blått, men golvet. Vi var i kontakt med massor av leverantörer men inget kändes helt rätt. Är det ett helt blått kök jag vill ha eller vad sjutton vill jag. Så hittade vi Bodega Kitchen och föll pladask till något helt annat.Rostfritt kök. Först var min tanke att det kommer bli för hårt men Josefina och Jesper som precis startat Bodega bjöd hem oss så vi fick kika på deras kök och det var alldeles perfekt. Både Josefina och Jesper är inredningsarkitekter så när jag sa att jag var rädd att det skulle bli för industriellt löste dom det. Ett restaurangkök, hemma! Exakt så förklarade dom också att dom tänkt när dom startade Bodega. Robust, gediget och praktiskt men också exklusivt och hållbart. Köket är liksom modulärt och kommer i sjok och man kan välja egna mått, antal lådor osv precis som hos en "vanlig" leverantör. Ska jag visa bild!!! Ps, detta är inget sponskök obs, men jag har fått lite rabatt så ni vet läget. Titta på VÅRT KÖK!!!! För att mjuka till det något väljer vi att kakla in hela fläktkåpan och addera en trälist på cirka 10 cm så man kan ställa lite saker (se boken). Det har varit så fruktansvärt enkelt att jobba med Josefina och Jesper, jag tror att eftersom de båda är inredningsarkitekter som startat Bodega på sidan av så sitter dom på en så stor kunskap kring allt runtom. Vill också bli kompis nu, kan man bjuda kökslev på middag? Kanske är opassande. Nej men det är så snyggt?! Älskar att de står på ben och att förvaringen är så rymlig. Detta är en dröm, eller är det verklighet? Sen kunde jag inte släppa det blå helt så det kommer det också bli, men åt andra hållet i köket och ut i matsalen, återkommer med det framöver.