Sak som måste ske: tjejer grillar. Det liksom bara ÄR så att männen ba ”äh då går jag o drar igång grillen då” klipp till en h senare och dom har full blown egentid pga måste vakta elden? Ne ne ne. Också typiskt killar att ba grilla är komplicerat. Hahahah det är så lätt? Laga mat över eld det mest naturliga vi har. Kan också tänka mig att vissa killar kommer bli arga när ni tar över och ger dom ”pilla med alla såser, ha barn springandes runt benen, skrubba potatis, duka, öppna vin, göra fint”. Men SKIT i det. Här kommer Fridas lilla grillskola:Tända grillen kan ske på två sätt (ja man kanske kan springa igång en glöd om man vill) antingen med tändvätska eller en tändare förslagsvis Looft lighter. Med tändvätska så dränker du din kol i den, låter vätskan dra typ 20 min innan du tuttar på. Med Looft tänds grillen på 60 sek. Tips! Kolen lägger jag alltid i en hög på ungefär 2/3 av grillen. Låter 1/3 vara utan för där kommer. Det bli indirekt värme dvs du kan lämpa av saker som är klara för att bara fortsätta vara varma.När ska man lägga på? Det beror helt på hur mycket kol du har och hur glöden är, du måste lära känna ditt egna grillande. Är det för varmt bränns det (wow ni ba ok) men då kan du flytta över till indirekt värme en stund ba. Olika saker kräver olika lång tid. Nu när det är prinörsäsong vill man ju grilla alla grönsaker då kan det vara bra att tänka i vilken ordning du ska köra på allt. Tex tar zucchini superkort tid jämför med okokt majs tex. Rekommenderar å det grövsta att mise en place:a allt. Varför brinner det när man har marinerat? Det är oljan som brinner, helt ok om det inte tar fyr-fyr. Ja, hur svårt var detta då? Noll visst! Lovar ni att ni ska grilla i sommar?