Igår hade jag min svärmor och min mor på middag. Jag hade fått matlagningsfeeling vilket inte alltid sker i denna värme. Vill mest slippa stå i ett varmt kök och bli akut badsugen men igår tändes en gnista. Jag bestämde mig för att laga flatbreads! Det är en av de enklaste och snyggaste rätterna tycker jag. Absolut mycket pill när det är olika toppings men själva brödet går svinsnabbt att göra. Jag har ett recept i min bok men igår hade jag inte allt hemma PLUS glömde såklart att handla just det. Och jag måste säga, med vetemjöl special blev det om ännu godare. Topping nummer ett blev citron/chilioljamarinerad zucchini, ärtor och mynta. Toppade med fetaost. Topping två marinerade tomater och gruyereost. Marinaden gjorde jag på citronzest, olivolja, salt och basilika. Topping tre löjrom, smetana, rödlök och dill. Denna åts såklart först. Topping fyra fick ingen närbild men var en svampkräm. Stekta skogschampinjoner med lök, vitlök och worcestershiresås, mixade allt och gick ner med lite creme fraiche. Toppade med tunt hyvlad fänkål. Florens fick en riktigt avancerad. Färdiga köttbullar :)) Det är en så kul rätt att bjuda på pga så sexy? Här kommer recept. 3 dl vetemjöl (funkar med bara vanligt vetemjöl) 3 dl vetemjöl special 1 tsk bakpulver 1 msk salt 3 dl gräddfil eller naturell yoghurt 3 msk olivolja Blanda alla torra ingredienser och häll sedan ner resterande. Knåda degen ett par minuter till den känns smidig och täck sedan över i minst 30 minuter. Skär loss fyra delar och kavla tunt på mjölat bakbord. Stek på hög värme i torr panna ett par minuter på vardera sida. Låt svalna något. På med toppings. Jag serverade ett österrikiskt riesling till. Slurrrrp. Ok, jag drack vatten men smakade en liiiiiten sipp.