Här kommer tre grejer jag ätit på sistone. Mat är gott okej? Förresten, vad tycker ni om detta porslin? Tänker att de kan bli fina middagstallrikar? Jag är sugen på ett gäng flata som inte sticker ut så mycket. Dessa är från tambur. Finns här. Jag är bara sugen på runda saker nu. Runda uppläggningsfat, skärbrädor mm. Kolla fint??? Finns här. Och det stora serveringsfatet till, FINT! Vill ha allt, vill ha landställe osv osv osv. Lugn i båten, sälj lite fler böcker först va. Fick hem Tuvessonskans nya bok som handlar om brynt smör så gjorde burratan med brynt smör, kantareller och dill. Och sen en sallad på finfina tomater, rå sparris, schalottenlök och olivolja och balsamico. Till det åt vi friterad kyckling, men sånt trams vill ni inte se va? Ugnsrostade potatis och lax som jag serverade med ärtskidor och gröna ärtor som vänts i citronsaft/zest, svartpeppar och olivolja. Till det tunt hyvlad fänkål och aioli som jag hackat ner basilika och timjan i. Blev otroligt. Annan rätt jag lagat och lagt upp i samma vackra fat var denna, krossad potatis, belugalinser, ugnsrostade tomater och spetskål tillsammans med en fetaostsås. Det blir roligare att äta när man lägger upp fint. I alla fall ibland. Skulle ändå vilja hävda att detta är två starka tips på enkla goda vardagsrätter. HEJ!