Hej! Här kommer 10 recept på goda desserter till nyår. Jag tycker verkligen man bara kan servera en pinnglass eller smågodis men om man vill lägga manken till så. Marängsvis med salt kola och chokladsås. Kolasås100 g smör1 dl ljus sirap1 dl vispgrädde1 dl socker1/2 dl farinsocker1 stor nypa havssaltKoka ihop allt och låt sjuda minst en kvart. Ställ för att svalna. Chokladsås (som stelnar) 50 g smör 2–3 msk ljus sirap1 dl socker 2–3 msk kakao en nypa salt Koka ihop och sjud ca 10 min. Crinkles60 g kakao180 g socker60 ml rapsolja2 ägg140 g vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk salt3 msk mandelsmörFlorsockerBlanda kakao, socker och raps sedan ner med ägg. I en annan bunke, blanda de torra ingredienserna. Rör samman och blanda ner mandelsmöret. Plasta in o låt stå minst 2 h i kylen. Sätt ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Stansa ut rundlar med en glasskooa eller matsked och lägg ner i florsocker. Lägg ut på en plåt och baka ca 10-12 min. Låt svalna. Fondant baulois. En sufflé med den lenaste av choklad. Stod i brygga när jag äntligen (den ska stå minst 10h i rumstemp) kunde äta en bit. 200 g mörk choklad200 g smör50 g kolasås (hade pärlans salta kolasås)5 ägg100 g farinsocker60 g rörsocker0,5 tsk salt20 g mjölKlä en springform (22-24 cm) med bakplåtspapper. Smält chokladen och rör ner smöret så det smälter. Ta av från värmen och rör ner kolasåsen. Vispa ägg och socker fluffigt. Flera minuter behövs. Häll över chokladblandningen och rör till en jämn smet. Sikta ner mjöl och salt och vänd ner. Häll över i formen och kyl minst 2 h. När det är 10 min kvar sätt ugnen på 220 grader. Baka fem min och dra sedan ner till 120 grader och låt gräddas 35-40 minuter till. Låt stå minst 10 h i rumstemp. Superenkel blåbärsglass med dulce de leche 5 dl vispgrädde2 msk vaniljsocker1 burk dulce de leche, ca 400 g3 dl tinade blåbärTillbehörlite extra blåbärVispa grädden och vaniljsockret hårt med elvisp. Tillsätt hälften av dulce de lechen och hälften av blåbären, vänd ihop lite slarvigt. Häll glassmeten i en form, häll över resten av blåbären och dulce de lechen och rör slarvigt ner i glassmeten. Plasta in och ställ i frysen minst 6 timmar.Ta fram glassen ca 30 minuter före servering så den hinner bli mjuk och är lättare att skeda upp.Servera med lite blåbär på toppen och ringla över kolasås. GinoValfri frukt, tjoff in i ugnen med mycket vit choklad riven på toppen. Bränn av på grill sista 30 sekunderna. Servera med vaniljglass. Madeleinekakor, ca 15 kakorCa 25 minuter 125 g smör, brynt2 msk ströbröd till formen2 ägg1 dl socker2 dl mjöl1 krm äkta vaniljpulver1/2 tsk bakpulver1/2 tsk kardemummaZest från 1/2 citron2 msk gräddeSätt ugnen på 200 grader, ej varmluft. Smöra och bröa en madeleineform. Bryn smör och ställ för att svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt.Sikta ner de torra ingredienserna samt citronzest och blanda runt. Addera grädden och tillsist smöret. Grädda i 7 minuter i mitten av ugnen i madeleineform. Låt svalna någon minut innan du tar den från formen. Amarettosabayonne med kaksmulor 4 personer, ca 20 min3 äggulor2 msk socker3 msk amaretto100 g valfria kakor, gärna biscoff100 g blåbärI en kastrull på medelvärme, vispa äggulor och socker tills det tjocknat något. Tillsätt amaretton och vispa i ytterligare cirka 10 minuter eller tills blandningen blivit krämig. Servera med krossade kakor och blåbär. PistagepajEn paj, ca 45 minuterMÖRDEG200 g smör2 dl florsocker4 dl vetemjöl1/2 tsk salt2 msk iskallt vatten1 äggula till penslingFYLLNING1 burk pistagekräm, à 200 g 25 g smör, rumsvarmt1 dl pistagenötter, hackade havssaltSätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.Nyp ihop smör, florsocker, mjöl, salt och vatten och arbeta degen en kort stund tills den håller ihop. Slå in och lägg i kylen minst en timme. Kavla sedan ut degen så att den passar din pajform och grädda den i cirka 10 minuter. Efter 10 minuter, ta ut formen och pensla med äggula och låt gå 2–3 minuter till. Detta för att fyllningen inte ska smälta in i skalet sen.Blanda ihop nästan hela burken pistagekräm med smör och hackade nötter. Bre ut fyllningen i pajskalet och ställ till- baka i ugnen i 5 minuter.Ta ut pajen och låt den svalna. Bre på det sista av pistagekräm och strö på salt innan du serverar