Ett ”recept” hundra vägar. Min go to nu när det höst är buljongiga soppor. Det är en bas men från den kan man sväva ut. Make vego genom att bara ta bort kycklingen och addera en buljongtärning, kanske svamp, torkad för umami och färsk för textur. Tanken är att fräsa på massa grönsaker, de du har hemma men gärna lök, morot och vitlök. Fräsa proteinet på hög värme. På med tomatpure och torra kryddor och sen slå på vitt vin. På med vatten och koka en stund. Man kan även ha en skvätt grädde i. Det är så enkelt, blir garanterat gott och mår riktigt bra tillsammans med ångade grönsaker. Världen är ditt sopp-ostron. Var inte rädd att ta ut svängarna. Jag har ofta en knivsudd kanel i, det passar med ekokyckling. I denna hade jag aubergine som är så fruktansvärt gott när den fårt fräsa sig mjuk hela vägen igenom. Jag kollade in i kylen helt enkelt. Halloj vad har vi. Här kommer ett ungefärligt recept.2 eko kycklinglårfilé1 gul lök2 selleristjälkar 2 morötter 1/2 zucchini3 vitlöksklyftor, krossade1 timjanknippe1 knivsudd kanel1 knivsudd rökt paprikapulver2 msk ptomatpure1 dl vitt vin2 dl vatten1 dl passerade tomaterSkär ner lök, selleri, zucchini och morot. Stek kycklingen hårt i gjutjärnspanna till den fått färg, ner med grönsakerna, stek en stund till. Släng ner vitlök, tomatpure och kryddor och svetta lite.. på med resten och låt koka på svag värme minst 30 min.Hoppas ni vill laga!