Eh, starka ord absolut visst. Men, man skulle kunna tänka som så att all mat man äter kan utgå från en rostad potatis. Kanske inte pasta, kanske inte sötsaker men ALLT annat. En rostad potatis i ugn är det absolut godaste som finns. Agree? Såhär va, när du rostar dina pottar i ugnen så kan du välja att klyfta, skära i skivor, rosta hela whatever rocks your boat här, jag dömer inte. Det finns dock ett måste och det är att INTE tillaga potatisarna i varmluftsugn. Vad jag lärt mig av att ha gått från vanlig ugn till varmluft, pretty darn late in life thb är att nästan allt blir bättre av varmluft men inte potatis. Jag tycker den blir mjölig på insidan och får en hinna som bara är hård. Inte gott. Den perfekta ugnsbakade potatisen oavsett form kommer med lång tid i vanlig ugn. Jag brukar sätta graderna på 175 ish och sen låta de ligga där i minst en timma. Det förvandlar potatisen till en seg yta med mjukt och lent innehåll. Avlider pga gott. Att utgå från potatisen gör att du kan plocka in lite vad som helst som side kick här. En hummus och lite gröna blad, stekt svamp och fetaoströra, en grönsakig tomatröra, panerad fisk, lax med romsås, rotfrukter i ugn, sparris och aioli nej men du hör ju. I dessa karantäntider tycker jag att just maten är det som är kul, ni ba okej kom med något nytt men vafan det är det enda jag gör! Om man vill hitta billig mat som gör att man heller inte behöver gå till butiken allt för ofta gör en meny för ett par dagar med en huvudråvara i fokus. Äsch, jag kan väl göra en åt dig. Tredagars potatismeny med rostad potte. Dag 1. Rostad potatis med stekt grönkål och hummus Rosta potatis i ugn. Skär bort stammarna på grönkålen och strimla den tunt. Stek i smör och en krossad vitlöksklyfta till kålen mjuknat något. Gör hummus genom att mixa kikärtor, tahini och vitlök. Addera citron och vatten och mixa minst 5 minuter till, hummusen ska vara som ett moln och det blir det av att addera vatten och mixa länge. Släng i de kryddorna du gillar. Dag 2. Rostad potatis med ostronskivling och sojamajo Rosta potatis i ugn. Riv ostronskivlingen och stek hårt o olja. Blanda färdig majo med 1 msk ljus soja. Servera med en grön syrlig sallad och rostade sesamfrön. Dag 3. Rostad potatis med lax och romsås Rosta potatis i ugn. Gnid in en laxsida (hehe) med salt och peppar. Baka i ugn. Blanda CF, rom, rödlök och dill. Skvätt över citron. En klassiker va. Återkommer med fler tredagars.