<div>Jag var hos min svärmor härom sistens och plockade äpplen. Nä ärligt, jag svingade en sopkvast mot trädet pga var för kort för att nå. Pretty darn satisfying tho att slå mot nåt :)))</div> <div> </div> <div>Just att de är så små fick mitt absolut ickebefintliga tålamod att få spatt. Jag tänkte nämligen göra mos och tanken på att behöva skala, skära bort kärnhus, rensa och greja nej den tanken försvann lika fort som den fick fäste. Skit i det.</div> <div> </div> <div> </div> <div>Istället skar jag bara ner allt med skal, kärnhus och hela videvitten kvar och hade ner i en kastrull.<br /> </div> <div></div> <div> </div> <div>Tillsammans med cirka 1 dl vatten fick mina CIRKA 2 kg äpplen koka typ 20 minuter till de hade blivit mushiga och var redo att pressas genom ett durskslag. Så skönt att slippa silar och grejer visst?<br /> När jag pressat genom allt som gick hällde jag i moset i kastrullen igen. Nu ska det koka upp och jag adderade 1/2 dl socker.</div> <div> Käkas det upp inom ett par dagar så funkar en ren glasburk, men är man ingen regular mos lover så är det mega att sleva upp ett par skedar och styckefrysa i platspåse. Min son ÄLSKADE detta, han knep ihop händerna o ba mm mmm mm så jävla gulligt.<br /> </div> <div>Aldrig känt mig mer husmorig.</div> <div> <div>2 kg äpplen</div> <div>1 dl vatten</div> <div>1/2 dl socker</div> <div>Skär ner äpplen. Lägg i kastrull och addera vattnet. Koka på låg värme till äpplena mjuknat, cirka 20 minuter. Häll över i ett durkslag med kastrull under och mosa äpplena med sked. Koka upp moset och tillsätt 1/2 socker. Låt småputtra cirka 5 minuter.</div> </div>