Kill me långsamt varför har jag aldrig bakat babka förut? En bullgrej med choklad??! Kanske det godaste jag kan tänka mig. Enligt recepten jag hittade var det nutella men jag bytte ut det till en chokladkräm, men its up to you och kanske hade det blivit nutella om min man inte var nötallergiker. Fast nä, nu när jag börjat med pure choklad så. Sätt ugnen på 185 grader. 20 g jäst 2 dl mjölk 1/2 dl strösocker 1 tsk salt 1 tsk kardemumma 100 g rumsvarmt smör 1 ägg 7-8 dl vetemjöl God gegga att fylla med. 100 g chokladkräm (jag hade markattas) 100 g hackad mörk choklad Rör ut jästen i mjölk. Addera smör i små bitar, socker, kardemumma, salt och ägg och rör runt. Sedan i med mjölet lite i taget. Knåda ihop degen ett par minuter till den känns fast och spänstig. Täck bunken med en kökshandduk och låt jäsa 40-50 minuter. Kavla ut degen till en rektangel cirka 0,5 cm tjock och bred på chokladkräm samt hacka och häll på den mörka hackade chokladen. Rulla ihop degen på längden och dela den sedan i två eller tre längder. Fläta samman och lägg ner i en bakform. Täck med handduk och låt jäsa 40 minuter till. Grädda sedan i mitten av ugnen 40-45 minuter. Stick efter 40.