Jag lagar ofta mat med typ samma ingredienser. Det snurras en handfull eller två men oftast mixar jag bara samma saker till olika rätter. Det är lite ensidigt men enkelt. Att ha en bra bas hemma gör ju faktiskt att man kan laga massor av olika mat. Jag tänkte lista ett par grejer som jag tycker kan skapa en superbra bas. Olivolja, jag har två stycken, en lite billigare som jag typ kan göra dressingar eller så på och en dyr variant som jag kan dressa en god pasta eller så med. Olivoljan går ner i såser, toppar alltid en sallad, pizza eller pasta med. Pasta, jag har alltid flera olika sorter hemma men är nog mest en spagettiperson ändå. Vitlök, den steker jag, bakar, river eller skivar i det mesta. Bara den plus de två ovan gör en otroligt enkel och god rätt. Färska örter, alltid en knippe korre eller persilja i kylen och en basilika på bänken. Mortla ihop med olivolja och lite salt så har du en god dressing. Ostar, jag varvar mozza, parmesan, fetaost eller halloumi. De tre kan varieras i oändlighet och byta av varandra i samma rätt. Tomatpure och krossade tomater, till pasta eller till en god sås som serveras till stekt svamp och havreris? Bönor, nej det svämmar inte över av olika men jag gillar svarta och cannellinibönor. Antingen gör jag refried beans eller så strör jag de över en sallad. Grönsaker i säsong, att bara steka på lite grönsaker och servera med valfritt option ovan är en fullgod rätt. Potatis, det går i perioder hur jag tillagar dom men just nu är det att de får gå i ugn svinlänge och bli sega. Mums. Det är lite av sakerna jag alltid har hemma, vad har ni? Just ja, havreris eller matvete finns alltid också. PERFEKT att koka mycket och ha i kylen. Här är en helt annan typ av rätt men som jag bara måste tipsa om! Perfekt sommarmat. Gröna linser, salmalax, jalapenos, melon, gurka och sallad.