Bakade en otrolig kaka igår. Den blev sådär jättemegalyckad. Saker blir ofta goda som jag gör, haha ödmjuk absolut nej men det är så, men denna blev liksom JÄTTEGOD, det kändes lite vuxen på ett sexigt sätt. Jag och Florens bakade tillsammans, han tycker verkligen om att pilla i köket och det är SÅ mysigt. Det är våra stunder. Tycker absolut detta ska bli din helgkaka. Toscakakor har ju bittermandel i grundrecept men jag ville ha salt och krispigt. Hallå jag tror detta är min nästa kaka!! Till kakan 100 g smör 2 ägg 1,5 dl socker 2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 tsk bakpulver 1 dl rysk yoghurt zest från 1 hel blodapelsin och saft från 1/2 Glasyr 100 g smör 1 msk mjöl 1/2 dl socker 2 msk havremjölk (går bra med vanlig också) 2 dl rostade mandlar, hackade Sätt ugnen på 175 grader, ej varmluft och klä en springform med bakplåtspapper (24-26 cm). Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör i de torra ingredienserna. Zesta ner och kläm ner saften av apelsinen samt yoghurt och avsluta med att röra i smöret. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Gör glasyren medan kakan gräddas. Smält smör och rör ner resterande ingredienser. Ta ut kakan och höll glasyren över kakan. Grädda 15 minuter till. Lova att prova!