Jag kan ha skapat en förkortning till min absolut mest bakade kaka brynt smörbrownien aka BSB. Kalla det hybris eller vad du vill men denna king till kaka har allt jag* behöver. Detta är mamman av alla pmskakor och mitt mest sparade recept på Instagram. Vadå pmskaka undrar du och utan att behöva fundera så mycket så kan vi nog vara överens om att vid pms drabbas man av ett aggressivt sug på fett, socker, salt. Och så behöver man olika goda grejer, tex brownies. Det finns dock absolut noll regler på att man måste ha pms när denna bakas, men jag märkte att baka under dessa stunder av total existentiell ångest och paranoia faktiskt lugnande ner mig. Jag blir så jävla låg under pms, känner ni igen? Det liksom hankas fram med en sörja framför ögonen och allt jag gjort under ägglossning, min PEAK känns pinsamt och dumt. Ser ni de salta kristallerna? Fan det rinner snålvatten nu. Måste pipa till frysen och hämta en bit. BRB for BSB, ja hallåj. Det mysiga med detta recept är att det är uppmätt så att minst tre stora skedar av smeten ska IN I DIN MUN innan den gräddas vilket jag tycker är rimligt med allt man bakar? BSB recept. 200 g brynt smör 4 ägg 4 dl socker 2,5 dl mjöl 2 dl kakao 1 msk vaniljsocker 1 stor nypa havssalt Sätt ugnen på 175 grader och klä en form 20x30 cm eller 24 cm springform med bakplåtspapper. Bryn 200 gram smör och låt svalna lite medan du blandar de andra ingredienserna i en bunke. Gå i med det brynta smöret och blanda runt till smeten känns glansig. Häll smeten i formen och grädda i cirka 25-30 minuter. I min ugn är den klar efter 27 minuter. Det jobbiga är ju att vänta på att den ska svalna, men ta en macka så länge, lovar att det är värt väntan. Berätta om ni bakar! *och du.