Mackornas dag kommer här! Fick frågan från Carlshamn om jag ville göra en god macka med deras havrebaserade smör och jag sa självklart ja. Havre älskar man ju. Men EN macka? Näe, jag tänker att vi kör en hel dag. Frukost, lunch och middag. För det är liksom okej att äta mackor en hel dag. Vi gör det ofta. I somras kunde en hel dag bestå av just det på olika sätt. Enkelt och gott, plus mina barn älskar mackor. Det är så jag vet att dom är mina. Carlshamn Havre är tillverkad på havredryck tillsammans med naturens egna vegetabiliska oljor. Havre är den första i sitt slag bland växtbaserade margarin i Sverige. Dags att kliva ur sängen. Gäsp. Ni vet min fobi va? Nyvakna människor. Att höra eller träffa på nyvakna människor jag inte känner är inte något jag uppskattar direkt. Rakt av svårt för hotellfrukost när man ser att folk gått upp för fem minuter sen och nu sitter och gnuggar ögonen 2 meter ifrån mig. Side track absolut, men ändå viktigt. Hehe. Det är i alla fall jag som är frukostpatrullen tillsammans med Florens här hemma. Vi är morgonpigga och morgonpeppade. Ok Florens framför paddan och snabbt trycka en stödmacka innan riktiga frukosten. Fy sjutton vad god denna är, havssalt. Fyllig, len och salt, den kommer såklart i en återvinningsbar förpackning, värt att nämna. Kommer bli perfekt till: Morgonens PJB med hemmagjord hallonsylt. Mitt standardrecept är hallon, syltsocker och så kan man addera smaker. Nu hade jag ett par msk marsalavin i.1 kg frysta hallon700 g syltsocker2 msk marsalavinKoka upp och låt puttra ca 10 minuter. Häll över i väl rengjorda burkar. Salt och sött, perfekt! Slurpade i sig hon med. Förutom att den är ett självklart val på mackan så passar den även utmärkt till bakning och matlagning. Eh en mångsysslare med andra ord. Ingen tid att spilla! Dags för lunch. Första gången jag ska laga vegansk grilled cheese! Peppad och nyfiken på om osten håller kvaliteten. Brer ett ordentligt lager med Carlshamn Havre innan jag adderar veganosten. Sen får mackorna sig en till omgång av havren på locket innan jag grillar de. Perfekt eftersom de funkar att värma. Succé! Detta var ju mega. Fras och fett är det min nya tatuering? Redo att hugga in. Det gjorde vi, mamma var på besök!Så middagen då. Det blir en veggie sandwich med Carlshamn Havre som jag vispat upp till lite örtsmör. Precis som alla andra Carlshamns margarin så är Havre helt växtbaserad, alltså fri från mjölk och laktos.Helt utan palmolja och konserveringsmedel passar den utmärkt till alla, stora som små, Donna äter den på mackan varje morgon med leverpastej. Perfekt ju! Ska vi kika! Ok. Jag börjar med att rosta paprika och aubergine i ugnen. Jag lägger även med en hel vitlök. Ser ni gojset! Vitlöken mjuknar och det gör även den riviga smaken. Blandar upp med Carlshamn Havre, en nypa salt, persilja, basilika och citronzest. Penslar auberginen.. mmm! Det ska RINNA. Hur gott???? Et voilà! En middag? JA. Hoppas någon av mackorna eller alla var något ni gillar!