En av min mans favoriträtter är denna. Fiskekakor med syrligt het dressing och nudlar. Den är så otrolig ren i sina smaker, krispig av lime och koriander och samtidigt het av chili. Det måste ändå vara den bästa kombon, håller ni med? Alltså syrligt starkt? En grej jag brukar tänka på när jag gör stark mat, det är att inte alla komponenter ska vara starka. Då blir det kaka på kaka och smakerna försvinner in i hettan. Här är tex dressingen stark men inte fishcaksen. Min son testade sriracha igår och gjorde som han alltid gör när han äter starkt, håller sig för öronen. Haha så gulligt! Sen sa han MER mamma, MER mamma. Detta är verkligen en rätt för hela familjen, byt ut den superheta dressingen mot lite soja och majonäs till kiddos så är det klart. Jag brukar servera de på hjärtsallad men det funkar också med salladskål eller liknande. Receptet är inte helt måttat på dressingen men en fingervisning är att syra/sälta/sötma ska vara ungefär som en margaritadrink. Fishcakes 400 g torsk 1 rejäl stump ingefära ca 3 cm, riven 2 vitlöksklyftor, rivna 2 msk fisksås 2 salladslökar, skivade 1 ägg Zest från 1 lime Ohyggligt med salt Riv ingefära och vitlök. Mixa allt utom salladslöken och ägget, de blandar du i sist. Stek i rikligt med olja och vänd inte för tidigt. Dressing 1 stark röd chili 1 schalottenlök 1/2 gurka 1 kruka korre Rapsolja, socker, fisksås, limesaft och vitvinsvinäger. Var inte blyg med vätskan. Finhacka allt. Ät med glasnudlar, salladskål och mer koriander. [caption id="attachment_11052" align="alignnone" width="1280"] Processed with VSCO with c1 preset[/caption]