Ja kära nån vad kass jag är på vila. Det är liksom halvt omöjligt och helt ärligt, please säg om ni är lika, när jag är sjuk har jag liksom nåt att bevisa genom att göra saker. Så jävla osunt. Men, denna gång resulterade det i en focaccia som INTE blev äcklig direkt. Focaccia är ju ett bröd med inbyggd olja, kan det bli godare? Jag utgick från detta recept men såg direkt med mina oljesökande ögon att jag var tvungen att labba lite med oljan tex. I de flesta recept jag läste så var det torrjäst som var the thing men det hade jag inte hemma. Focaccia 25 g jäst 6 dl fingervarmt vatten 1 msk honung 1 msk havssalt plus mer till topping 4 dl durumvete 7 dl vetemjöl ca 1-1/2 dl olivolja 2 kvistar rosmarin Rör ut jästen i vattnet och tillsätt honungen och saltet. Addera både durum och vetemjöl samt 2 msk olja. Knåda degen MINST 10 minuter på mjölat bakbord. Här kommer det vara extremt kladdigt, jag fyllde på mjöl flera gånger först men kladdigheten stannade kvar. När jag säger kladdigt menar jag hela händerna täckta i deg. Ni ser ju att den ser ut som havregrynsgröt typ. Men efter ett intensivt knådande kanske 7 minuter börjar nåt hända. Mjölet som jag adderade var bara onödigt eftersom att knådande av degen gör att glutentrådarna kommer fram och degen blir per automatik mer elastisk. Håll ut! Kolla vad fin! Lägg tillbaka degen i en bunke och täck med en kökshandduk. Låt jäsa i 60 minuter. När den jäst smörjer du en form med rikligt med olja. Det är inget duttande här, ju mer man matar den med olja desto bättre mår den. Vält ner degen i formen och tryck ut den med fingarna. Jag körde på en skvätt olivolja innan jag la på kökshandduken också. Sätt ugnen på 230 grader och låt degen jäsa 20 minuter till. Ja, vi alla tänker att det är små, små anusar...... sa jag det där högt. När du petar med ett finger i degen och den tar lite tid på sig att bounce back så är den bakredo. Gör massa små hål med fingarna och fyll med olivolja, snåla inte. Dekorera med rosmarin och ställ in i mitten av ugnen. Grädda 20 minuter. Håll koll om den får för mycket färg, då kan du lägga på lite folie. Jag kan ha lagt ett barn medan denna stod i ugnen och tja, den brändes lite men DET GJORDE INGET. Häll över olja och sprinkla med havssalt. Så jävla gott. Focca blir bäst och godast samma dag men geni som jag är tänker att man kan göra som på café och laga toast om inte allt går åt. Ok, kommer ni baka? Ciao!