Suttit så länge och funderat på hur jag ska börja detta inlägg. Jag är ju allergisk mot "äntligen kan man..." som att folk har väntat, det ger mig ångest. Eller "jag har en nyhet..." jahapp som om detta vore det största. MEN, för mig är detta det största som hänt i min karriär so far. Jag har fått skapa en kokbok. Mina recept, mina smaker, mina texter och min mat på display till andra. Det har varit en otroligt rolig sak att göra. Samtidigt har jag slitit mitt hår, haft ångest över recepten och svajat i -varför just jag som inte är kock-. Men när allt kommer omkring har jag fått den här möjligheten för att någon trott på min mat och min förmåga att skapa goda, enkla och tillåtande recept. Jag är stolt. Jag är stolt. Och nu kan man förbeställa boken. Signerad till och med. Det känns ÄNNU mer läskigt för tänk om jag kommer till signeringsdagen och så ligger det 6 böcker där bara. Jag kanske ska lova att jag i vissa böcker kommer rita rebusar, skriva ett rim eller en snuskig hälsning? Boken kommer inte förrän 7 September men kanske kan du förbeställa den redan nu och glömma bort, så dimper den ner där den där sensommardagen framöver? Förbeställ här. Please.. Rostad paprika med mandel, honung och friterat libabröd Boken då. Goda Grejer - plockmat, söndagsmiddag, vardag och dessert. När jag fick frågan från förlaget så hade jag redan en idé. Jag ville skapa en tillåtande, enkel kokbok med recept som alla kan laga. Enkel mat - för den som vill lära sig mer Tillåtande mat - inga dieter eller insmugna nyttighetstips God mat - stora smaker med små medel Men också mat för den storslagna söndagsmiddagen, dejten eller trista vardagen. Det är ingen regelbok, snarare tvärt om, med Goda Grejer vill jag att alla ska uppleva det jag själv fått möjlighet att göra. Lära sig hur man kan labba, flytta runt och göra om recept till sina egna. Jag tycker att det allra finaste du kan ge dig själv eller andra är just omtanken att bjuda på mat. Det visar att du bryr dig och är en sådan kärlekshandling som kan ges till alla, både människor i din absoluta närhet, men också till de där nya klasskompisarna eller första dejten. Recepten i boken är tydliga men vissa kan förändras. En sak jag lärt mig genom mina år som matlagare är att lita på sin egna smakbild. Det den säger, det stämmer för dig. Maten är comfort-foodig. Pasta, brynt smör, umami och söta enkla bakverk. En del recept kommer med mig från way back och andra har jag utvecklat i takt med att boken skrevs. Jag är så glad att boken blev så fin. Den känns rätt och verkligen som jag. Hoppas ni kommer tycka om den. Oj gud så nervös jag är nu. Please be kind <3