Hallå vill skriva exakt såhär: omg gah wow asså jees louise. Varför har jag aldrig gjort egen pasta förut? VARFÖR. Åt maten och tänkte att jag aldrig mer kan äta torkad pasta, klipp till två dagar efter men jag tänkte så för det var så otroligt gott. Min man sa, jag har aldrig något godare. Jag ba, vadå pasta som jag lagat, han ba näe 4-ever, det smakar som sen kväll i Frankrike. Blev jag extra kär, svar ja. Jag utgick från Sofias recept, men jag hade inte tipo 00 så istället tog jag vetemjöl. Vad som förvånade mig var hur lätt det var att göra och att inte alls tog en hel arbetsdag. Jag kan erkänna, jag har varit motsträvig, egentligen utan anledning. Jag har nog tänkt, HUR GOTT KAN DET VARA. Uppenbarligen så gott att det inte är klokt. Väldigt, alltså väldigt tillfredställande att knåda en liten hög av gegg till en blank studsig boll. Mmm njuter rakt av. Det kunde lika gärna varit skaldjur i för att skiva typ 5 vitlöksklyftor, steka i olja och rikligt med smör, tjonga i tomater och persilja smakar precis som om det skulle varit skaldjur i. Såseeeen. Nej men. Kolla gulliga små knyten. Denna gång skar jag dom för hand för jag ville se hur det kändes, men nästa gång ska jag nog göra papardelle genom maskinen. Och ravve! Och torte! Och alla andra pastasorter. När gjorde jag detta? För en vecka sedan, usch har redan gått för lång tid. Idag (skriver på tors) la jag pizzadeg i kylen som ska jäsa fram till lördag. Hoppas det inte går åt pipsvängen eftersom min man fyller år och vi ska ha stor fest. SKOJA! Lugn i båten. Han blir firad med mig och våra två vänner. Jag tänkte göra fyra olika, en med het tomatsås och burrata, en blanco med chevré och sparris, en med hmm, nä där tog det stopp. Hjälp? Vi ska dricka rosa champagne och barnet ska somna utan problem..... Vad ska ni äta i helgen? Berätta ALLT snälla.