Det är fredag och dags att planlägga helgens mat. SÅ kul ju. Jag brukar googla runt och greja innan jag bestämmer mig för vad vi (lol vem lurar jag, JAG) ska laga. I morgon ska vi ha lite folk över på lunch och jag vill verkligen slå ett slag för tidiga middagar/sena luncher på helgen. Det är så mysigt och speciellt när man har små kids som liksom inte peakar sen kväll så får man välja sen lunch eller tidig middag annars kanske vänta till knoddas har somnat. Den mat vi äter, äter även vårt barn, han har inga preferenser förutom kokt ägg vilket gör matlagningen väldigt enkel. Jag gillar att äta mat man kan plocka med, mat som mår bra av lite guckelimuck. Stökigt bord och klet på duken. Ska vi kika vad vi ska äta? Fishtacos! När jag gör fishtacos använder jag mig av torsk och det viktigaste för att få smak på friterad fisk är kryddning i paneringen, jag brukar blanda kryddor i mjölet. Nu snackar vi INTE snåla. Min godaste mix är torkad koriander, spiskummin, vitlökspulver och massor med salt. Mjöl och kryddblandning, ägg och sen panko. Detta friterar jag i raps. Till tacosen blir det avokadosås såklart, en het mangosalsa och färsk koriander, av yttersta vikt är faktiskt att man inte har för mycket tillbehör. Det ska inte vara GEGGA, utan elegant. Haha. Elegant. Kanske motsägelsefullt mot vad jag skrev här ovan, att maten ska vara stökig, men jag menar här att vi inte ska labba med alldeles för många smaker. Till dessert äter vi COOKIES! Man kan ju välja själv om man vill äta smeten rakt upp och ner eller grädda dessa i ugnen. Jag körde en kombo. Ser ni hur glansiga och smöriga de ser ut? Gah. Åt just två men är sugen igen. Viktigt när man bakar kakor att man använder sig av mycket salt, jag tycker iofs det i allt bakat utom kalla saker. Skulle inte uppskatta en kall pannacotta tex. Eu. Eller? Nej. Blä. Vill ni ha recept på de här jäklarna eller? Solen sken igår när jag bakade. Fick smyga in i sovrummet när Florre slaggade för att få till en bild. True blogger nu va? Yey. Salta söta kakor med choklad och macronamandel Ca 15 st 125 g choklad 1 dl macronamandel, hackad 100 g smält smör 1 dl socker 1 dl farinsocker 1 ägg 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt plus havssalt till garnering Värm ugnen till 175 grader. Hacka choklads och mandel slarvigt. Smält smöret och vispa samman det med strösocker och farinsocker. Addera ägget och vispa en stund till. Blanda samman vaniljsocker, mjöl, bikarbonat och salt. Sikta ner i smörblandningen tillsammans med choklad och mandel. Rör samman och forma bollar. Lägg ut på ett bakplåtspapper och tryck till innan du gräddar i mitten på ugnen i ca 10 minuter. ENJOY! Ps, kommer ni baka?