Fredag. Veckan har gått i ett med sjukt barn och rodd med allt var det nya livet med vardagspusslet. Snark. Låt oss bara njuta av fredag nu, utan täppt näsa och rethosta. Idag har jag en hektisk dag, ska vara på Brillo för en kul intervju på morgonkvisten och sen ha möte med Perfect day där vi har podden och jadi jadi. Kanske tråkigt att höra hur mina frilansdagar ser ut? Vad ska jag äta i helgen, det undrar du. Det finns en grej som du verkligen bör äta nu innan säsongen är över. Låt mig locka med en bild. Ja, sockerkaka kan vara en måltid. Det viktigaste här är själva sockerlaget och den milda karamelliseringen av apelsinerna så man kan äta hela tjotaflängen. Det gör du genom att värma 1,5 dl vit sirap och försiktigt gå ner med skivad apelsin, sen sjuder du allt i typ 10 minuter. Så, sen är det dags för sockerkakan. Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform (24 cm) i bakplåtspapper i botten. Smöra och bröa kanterna. Jag kör ett klassiskt sockerkaksrecept, tex här eller här men brukar byta ut mjölken mot havre för den har jag hemma samt lägga till nån 1/2 tsk salt. Det som är bra med sockerkaka är att du kan köra ner vilken kryddning du vill, i med 1 tsk kardemumma tex. När du gjort smeten så lägger du apelsinerna i botten på bakplåtspappret och häller sen försiktigt på smeten. Grädda i ugn 30-35 minuter och låt sen vila några minuter innan du vänder upp och ner på formen. Jaja om ni tjatar här kommer nåt grönt också. Smörstekt svartkål med parmesan och chili. Ha en go fredde!