Jag får väldigt många frågor om hur jag kokar ris och jag är rätt ensidig faktiskt. Älskar Mahmoodriset, ett långkornigt basmatiris från Indien. Jag gillar liksom fluffigt ris hellre än klibbigt. Så nu kör vi risskola för på detta sättet blir riset så ini bängen fluffigt att du skulle kunna missta det för en stor maffig hotellkudde. Somna inte i ristallriken dock. Steg 1 - skölj och tvätta riset. Detta gör man för att bli av med stärkelsen. När vattnet är klart är riset "rent". Sen fyller vi på med massor av vatten. Till en del ris, tre delar vatten och på med max. Riset ska nu stormkoka i 5 minuter. Medan riset stormkokar, fota ett barn. Gärna ett barn du känner........ När riset stormkokat häller vi av det i en sil och häller 1/2 dl vatten tillbaka i kastrullen tillsammans med riset. Sänk nu värmen från 14 (max på min spis) till 8, sätt på ett lock och låt ånga i 10 minuter. Sen har du ett ris som ser ut såhär. * Happy riceing!