Jag fick frågan från Gustav vad man kan äta i dessa minst sagt konstiga tider och jag tänker såhär: Jag kommer inte att bunkra, maten är onekligen inte på väg att ta slut, så chilla lite med det. Jag kommer laga mer mat än innan vilket gör att jag bör och ska bli bättre på att planera. Jag är kass, rent ut kass på att planera mina måltider, de kommer i 99% av fallen av lust just då, men nu finns det ju verkligen tid att tänka lite kring hur en veckomeny kan se ut. Några tips följer nedan. Bröd - har du en surdegslimpa kvar från helgen som torkat ihop lite och sett sina glory days, perfekt! Gör en panzanella. Fråmn grunden en Italiensk brödrätt från Toscana vill jag minnas, rätta mig om jag har fel. Panzanella kommer i originalförpackning packad med sardeller, kapris, grillad paprika och parmesan, men jag gör den alltid med de grönsaker som finns hemma. Dvs, en perfekt rensrätt innan du går och handlar ordentligt för veckan. Här har jag gnussat brödet i vitlök, stekt svartkålen något i smör och sen klämt ur tomatgegget. Vi säger att detta är måndag, nej förresten, tisdag. Soppa - en makaronslatt är kvar såklart, du vet den som aldrig går åt. Den får vara grunden till en Minestrone och ursäkta, men är grunden makaron i minstestrone undrar du? Svaret är väl egentligen nej pga smakar...noll? Men låt den gå, det är coronatider. Jag skulle foka på grönsaker som du kan återanvända. Morot, selleri, paprika, zucchini mm, grönisar som håller för lite bruk och som smakar mycket när du ger dem tid. Självklart lök och vitlök också. Glöm inte parmesanen i din minne. Onsdag check! Eftersom pasta är en basvara så blev det storpacket linguine. Även här får vitlöken, gula löken, sellerin och moroten ta plats när du gör en tomatsås i STORKOK! Snåla ej. Torsdagen är klar. Det härliga med tomatsås är att den håller ett par dagar så ta en paus i godan ro och låt fredagen bestå av marinerad zucchini, mozzarella pga finns alltid i kylen amirite och hackad macronmandel. Marinera i maggi, ljus soja, vitlök och lite risvinäger. Unna dig en god dryck! Och kanske ett par vänner som mår som du själv? Come lördag och tomatsåsen får vara grunden i denna nordafrikanska böngryta med kanel, ras el hanout, vitlök, chili, tomatpuré med mera. Hmm hade jag libabröd till, I guess so. Skadar inte. Och ja, jag har mjukisbralla på mig, en syn som skett max 5 gånger i mitt liv. GIVE OR TAKE. Söndag och nu får middagen ta tid. Lasagne med belugalinser, tomatsås, timjan och ostig bechamel. Hoppas ni har en god matvecka. Berätta gärna vad ni äter.