Jag älskar att bli bortbjuden på middag hos vänner när det är uttalat tjejkväll. Jag tycker kanske det ordet klingar lite "omoget", eller nja, mer ungt kanske. Men, NÄR jag vet att det kommer vara mina bästa kompisar och kvällen kommer innehålla tre mycket viktiga saker blir jag helt pirrig. 1. mat 2. prosecco 3. oändligt med prat Finns inget bättre. Nu när våren verkligen knackar på dörren brukar vi ta för vana att ses lite tidigare så man hinner med att hänga på balkongen och äta utomhus. Vi ses bara friska såklart! Jag blev så glad när jag kikade ner i mina små fönsterodlingar tidigare och såg hur alla små plantor försökte sträcka sig uppåt mot solen, det är verkligen en årstidsförändring som kommer nu. För Muttis del så väntar odlarna bara på att tomaterna ska börja gro, precis som jag väntat - och snart är fälten nere i Italien gyllene av gula blommor som ska bli tomater. Så fint! Förut har jag odlat massor på balkongen men i år blir det lite mer modest odling för vi har inget tak över nu. Jag funderar på att köpa något form av växthus som man kan placera mot väggen dock. * Jag har funderat lite kring att ge bort presenter när man ska iväg på middag. Det finns ju onekligen olika former av middagar, den jag skulle på var ju med mina närmsta vänner och inte så formell så jag behövde inte slå på stort men tycker att gesten att ha med något är väldigt fin. Min allra bästa present att ge är *trumvirvel*, mat! Det är så roligt att göra en present innehållandes ingredienser till en kaka eller en korg med ostar som personen tycker om. Vill man ta hem några extrapoäng tycker jag att ge en hel måltid är så bra. Jag hade med mig pasta med tomatsås. Den presenten är ju onekligen bra nu i dessa tider vi lever i att ge till någon du inte kan träffa. Att ställa en korg med mat åt någon som kanske inte får gå ut eller kan ta sig till affären tycker jag känns som en fin gest. Vi har ju alla olika förutsättningar till att träffas beroende på vart vi bor eller huruvida vi är i riskgruppen. Det räcker ju egentligen med en liten ingredisenskorg då. Började med att duka upp ingredienserna. Alltid grymt med en mise en place tycker jag. Eftersom jag skulle ha med hela rätten så packade jag om oliverna i en liten glasburk samt knöt ett snöre kring pastan. Snyggt är lika med bäst det kan vi väl vara överens om? Jag gjorde en superenkel tomatsås på endast 5 ingredienser och med Mutti Filetti som bas, recept längre ner. Medan tomatsåsen puttrade på spisen passade jag på att lägga fram kläder för kvällen. Alltså jag kanske var överpepp, men lyssna på detta: Ingen man och inget barn hemma. Musiken på hög volym, tomatsåsen på spisen och så sminkade jag upp mig (kanske dansade lite) och klädde på mig min snyggaste skjorta. Våren.gör.något.med.mig! Och för en liten stund kändes allt som vanligt. Jag uppskattar de stunderna nu. När man glömmer allt som pågår och bara är i här och nu. Kände mig fin! När tomatsåsen hade kokat ner och svalnat så hällde jag över den i en burk. Den här håller i kylen minst fem dagar! Hoppas min kompis blir glad tänkte jag <3 I den här tomatsåsen valde jag att använda mig av Muttis filetti som sagt för jag ville ha bitar i den. Stora tomatbitar som fått koka ner och verkligen blommat ut i smak. Korgen packad! Egengjord tomatsås, pasta, parmesan, oliver, basilika och en tulpankvast. Hejdå nu ska jag och korgen går cirka 200 meter bort till min bästa kompis för vårhäng på hennes balkong! Recept på tomatsås. 2 burkar Mutti Filetti 4 vitlöksklyftor, rivna 1 kruka basilika 1 msk vitvinsvinäger 1 tsk honung eller en nypa socker Salt + peppar Riv vitlöken och stek på låg värme till de mjuknat och doftar gott. Häll på tomaterna och koka upp. Hacka ner basilikan och addera vitvinsvinäger samt honung. Krydda med salt och peppar. Världens enklaste tomatsås på så få ingredienser, vet ni varför den blir så ini bomben god? För att tomaterna smakar. #muttiloves #barhimmel