Det är ett pussel verkligen, livet. Med småbarn och jobb så gäller det att allt klaffar annars blir det krock. Vi är som tur var skonade från stora bråk och svårigheter på riktigt, men jag kan ändå drömma om en mer strukturerad vardag. Jag är långt ifrån en veckoplanerare, matlisteskapande och storhandlande människa. Min man också. Han är pedant visserligen och ordningsam ut i märgen men när det kommer till maten så är vi lika imbecill. Hälsade på en kompis i helgen och han och hans fru 3-veckorshandlar mat och håller sig till det. Jag är mäkta imponerad även om min önskan kanske är lite färre dagar. Det är inte första gången jag börjar tänka i de här banorna. Nej, jag har börjat veckoplanera hundratals gånger och aldrig har det hållt. Det jag vänder mig emot är "tänk om jag inte är sugen på det på onsdag". Nu när jag jobbar på mitt vanliga jobb, skriver en kokbok, bloggar varje dag, instagrammar, poddar samt försöker vara en mamma, vän, dotter och fru så kanske vi skulle må bra av lite mer struktur. I alla fall ett par dagar i veckan. Att slippa hela vad ska vi äta, vem handlar, hur gör vi så kanske en satt meny kan vara på sin plats. Jag kanske får sexa till den. En set menu. Hehe. Från och med idag. Måndag- Bao med sesamstekt portabello, syrad lök, vitkål och koriander. Baobröd har jag i frysen och majo plus alla ingredienser till svampmarinaden i kylen. Perfekt. Ps, marinerar svampen i sesamolja, soja, vitlök, raps och lite risvinäger sen steker jag den så satans hårt så den nästan friteras. Tisdag- Stuvade makaroner med vegobullar. Enkelt och gott och snabbt. Makaroner har jag och så har jag matlagningsgrädde från Aito i kylen. Har aldrig stuvat. A L D R I G. Onsdag - pizza med cheddar, vitlök, potatis plus ett glas vin ja. Detta måste jag kunna hålla. Är ni med?