Den här rostadepotatisrätten med yoghurt och granataäpple passar perfekt till julbordet. Krispig potatis och fräsch korianderolja till. Jag älskar traditionell julmat men tycker också att man kan lätta upp allt det feta med något lite fräschare. Om nu potatis som fått ligga i smör och olja är fräsch haha. Rostade potatisar med yoghurt, korianderolja och granatäpple.Sätt ugnen på 225 grader varmluft.800 g små potatisar, delade1 stort knippe koriander1 vitlöksklyfta1 dl olivolja2 dl fet yoghurt tex rysk1 schalottenlök1 granatäppleSalt, svartpeppar, smörMortla koriander, vitlök till smet. Slå över olivolja och salta enligt preferens. Stormkoka skalad, halverad potatis i fem minuter. Häll sedan av vattnet och sätt på ett lock. Skaka potatisen i kastrullen (det ska se ut som det skett något där i). Ta fram en ugnssäker form och häll i olivolja samt en stor klick smör. Ställ in plåten och låt smöret smälta. Rosta potatisarna på plåten ca 20 min eller till de blivit krispiga. Salta rikligt. Skär schalottenlök. Klicka ut yoghurt, lägg på potatis, lök, knacka ur ett granstäpple och häll över korianderoljan.