Är jag löjlig som är stolt över att jag andra veckan i rad storhandlar och planerar veckans måltider? Jag har alltid känt mig låst av det, som att jag inte kan vara spontan om jag bestämt att vi ska äta pasta, sån konstig låsning. Men nu in this economy känns det inte mer än rätt att bestämma innan vad som ska lagas PLUS ha två barn på förskolan och hämta samt lämna kräver fasiken mer energi än jag trodde. Jag beställer hem mat från willys just nu, de har de mesta och är snabba med leverans. Har också kört, mathem, hemköp. Ska vi kolla? Två rätter är från min senaste bok. Supergoda och enkla. Laxtartar på friterat rispapper. INGREDIENSER4 personer, ca 30 minuter360 g salmalax4 msk risvinäger2 msk sesamolja2 msk japansk soja2 tsk socker1 röd chili, finhackadrapsolja till fritering 4 rispapper2 avokados1 kruka korianderSkär laxen i små bitar. Blanda ihop risvinäger, sesamolja, japansk soja, socker, chili och vänd ner laxen.Värm upp rapsoljan till 175 grader. Bryt rispappret i min- dre bitar och fritera dem i ett par sekunder var.Tärna avokadon och blanda den med laxen. Skeda upp lite tartar i varje rispapper och garnera med koriander. Den andra rätten från boken är kycklingköttbullar med ärtor! KYCKLINGBOLLAR MED MYNTA OCH ÄRTOR500 g ekologisk kycklingfärs 1 gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade 1 tumme ingefära, ca 5 cm 1 tsk torkad timjan1 tsk torkad oregano 1⁄2 dl panko1 ägg1 dl parmesan2 dl ärtor, ca 120 g1 paket sockerärtor, ca 150 g 50 g smör1 kruka mynta2 dl rysk yoghurt zest från 1 citron salt och svartpeppar 1⁄2 kruka dillSätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.Blanda samman alla ingredienserna till färsbollarna och forma stora bollar. Stek bollarna så att de får yta och häll sedan över i en ugnsfast form. Låt gå i ugnen i cirka 10 minuter.Ta ut formen och tillsätt ärtor, sockerärtor och smör i bitar. Ställ in i ugnen igen och låt gå 5–10 minuter eller tills smöret har smält.Hacka mynta och blanda med yoghurt, citronzest, salt och peppar. Klicka ut krämen över bollarna och avsluta med dill. Baguette med vegoschnizel, pebre, spenat och fetaost. Så enkelt att bara smacka ihop. Marinerad kyckling med selleri, romansallad och en sås på spenat, vitlök, creme fraiche och fetaost. Hoppas ni hittade lite inspo!