Varför har jag varit så vrång gällande morotskakan? Herregud vilken anal liten fyrkant jag är. Alltså obs, ej till vardags, fyrkantig är nog mitt minst synliga drag. Jag kan nog vara superjobbig åt andra hållet istället. Tycker alla förändringar är okej, spontan så att det kan bli hetsigt för mina närstående osv osv. Hmm, är det bloggpsykologen här? Nej, vi ska ju baka. Jag sände live när jag bakade morotskaka igår, det var så mysigt! Som vanligt så utgick jag från ett recept men kunde inte hålla mig från att addera lite joks. Tack Roy Fares för detta recce! Morotskaka, ett giftemål mellan Roy och Frida Sätt ugnen på 180 grader och smörj en form med smör och bröa med kokos. Jag hade en brödform stor storlek. 5 morötter 4 ägg 3 dl socker 5 dl mjöl 1,5 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 msk kanel 1 tsk torkad ingefära 1 tsk kardemumma 1 tsk salt 3 dl rapsolja Riv morötterna fint. Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta de torra ingredienserna och blanda sedan ner de i ägg och sockersmeten. Varva de torra med rapsoljan och blanda tillsist ner morötterna. Grädda i ugnen minst 40 minuter, stick för att se om kakan är torr. Låt svalna helt i form. Brynt smör frosting 100 g smör, brynt 100 g färskost 2 dl florsocker zest från 1 hel citron (spara lite till topping) Bryn smör och låt svalna något. Blanda i färskost och sedan florsocker och citronzest. Sprid ut frostingen på kakan och toppa med zest och vallmofrön. MUMS! Ät utomhus med vänner och en go cremant!