Söndagssoppa på en lördag minsann. Jag har gått och blivit smått besatt av att laga soppa. Det är antingen mitt mackbehov som behöver stillas (man äter mackor till soppa visst?) eller så är det enkelheten i att bara slänga ner lite olika saker och sen mixa. Okej, det kanske är SÅ lätt egentligen, eller SÅ man gör men typ. Älskar variationen i hur man gör soppa också. En rostad soppa, en silad soppa eller en krämig? Oändligt med möjligheter. Ni kanske ba hallå, är det sant att du ska prata om soppa i ett helt inlägg och tja, ja det är det. Jag älskar själv att få tips och trix inom matlagning som sätter sig nånstans i lille hjärnan som man kan plocka fram sen. Ett exempel är att sila sin soppa om man vill servera en *SNYGG* soppa utan massa klumpar. Den blir så mycket mer välgjord, eller ser i alla fall så ut när den kommer helt slät. Igår silade jag min morotssoppa för att se hur den skulle se ut, men det blev tyvärr alldeles för lite mat så jag hällde tillbaka "gucket" jag hade silat bort. HALLÅ??? Fräscht.......... Aja, det kommer recept på den och den blev god, både som slätis och som matigare. Ett annat exempel är att rosta grönsakerna istället för att koka, ger en annan smak, lite mer djup vågar jag påstå. Ofta tycker jag soppor behöver rundas av med en klick smör eller någon form av creme fraichevariant. Detta för syra och smak. Min bästa soppa är rostad tomatsoppa men idag vill jag bjuda på ett superenkelt recce på morotssoppa med ingefära och apelsin. 1 kg morötter, skivade (jag skalar inte ekomorötter) 1 lök, jag hade röd hemma men vilken som funkar, hackad 1/2 tumme ingefära, finhackad ca 5-7 dl vatten 1 grönsaksbuljong Saften av 1 apelsin 1 burk creme fraiche Chili flakes, Parmesant till topping Stek morätter, lök, ingefära en bra stund på medelvärme i neutral olja. Häll på vatten och buljong och låt koka till morötterna är mjuka nog att mixa, ca 10 minuter. Mixa soppan och addera sen creme fraiche plus apelsinsaft. Toppa med chili flakes och parmesan. Akta tungan, ät med gott bröd.