Jag gjord egna cavatellis igår med hjälp av min nyfunna vän gnocchibrädan. Det var som terapi. Otroligt mysigt att sprätta fram små snirkliga pastafjongar. Det var aldrig svårt, men jag märkte att det blev enklare ju fler jag gjorde. En miss som jag gjorde var att skära lite för breda strängar i början vilket resulterade i ganska stora cavatellis, det är säkert en smaksak men jag gillade de mindre bättre. Vilken JÄVLA smak sen. Oj oj oj, och konsistensen, den var helt otrolig. Så stunsig och trevlig. Jag läste massa olika recept och kikade sen ner i mjöllådan och insåg att durumvetet nästan var slut så fick sätta ihop en egen variant. Läste också fel på saltet, det stod 2 krm men jag tog två teskedar och det verkade inte ha gjort något alls, pastan smakade ju underbart. Drack Pinot från Jura. Åh, Pinot min lilla älskade druva. Kolla hur kvällssolen strilar in. Vänta ursäkta har min tumme gjort alla de där? Svaret är defacto ja eftersom min uppfläkta lille tumme inte mår prima idag. Tomatsåsen är superenkel men när den får koka länge, länge så fördjupas smakerna nåt så vansinnigt. Det är extrema mängder rött och vitt vin i, jag hade ner alla slattarna som fanns kvar i kylen. Säkert 5 dl. Schalotten, vitlök, tomatpure och krossade från Mutti som har de mest smakrika enligt mig. Och så vinet då. Koka länge. Salta mer än du tror. Det blev otrolig. Lovar. 300 mjöl, jag hade 2 delar durum och 1 del vetemjöl 3 msk olivolja 2 dl vatten 2 tsk salt Blanda mjölerna och salt i en bunke. Vält ut en mjölhög och forma ett hål i mitten. I med olja och 1 dl vatten. Jobba ihop degen lätt med en gaffel först genom att dra in lite mer och mer mjöl från sidorna. Häll på resterade vatten i omgångar och knåda sedan degen minst 10 minuter. Låt vila i kylen i plastfolie minst 30 minuter. Skär sedan fyra delar och kavla ut en del (de andra tillbaka i plastfolie) rektangulärt och cirka 0,3-0,5 cm tjock. Dela sedan på längden för att därefter skära små bitar. Ta sen de små utskurna bitarna och dra längs brädan, om du inte har en kan du dra med tummen i mitten på en pastabit - ifrån dig så den formar en halv snäcka? Snälla googla detta blev inte helt förståeligt pga har bråttom. Förlåt! Blanda allt med såsen och ös på med parmesan, svartpeppar och basilika.