NU nu, hehe som ni har väntat visst? I veckan bakade jag en otrolig mördegspistagegrej. Oklart vad jag ska kalla den eftersom det är mördeg är det ju ingen paj men det är ju heller ingen mazarin. Den får heta paj, vi gör så. Jag hade en burk av Gridellis otroliga pistagekräm, har ni testat den? Nej men den är så sjuk. God alltså. Smakar bara pistage. Giriga jag var tydligen inte nöjd utan ville ha mer pistage. Jag var ute efter CRUNCH. Gällande mördeg är jag ett fan av att byta sockret mot florsocker, jag har för mig att jag läst att det gör den lite mer krispig snarare än smulig. Man kan ta en tugga och den faller inte sönder. Mördeg 200 g smör 100 g florsocker 300 g vetemjöl 1/2 tsk salt 1 äggula Nyp ihop degen och arbeta den en kort stund till den håller ihop. Slå in och lägg i kylen minst en timma. Kavla sedan ut degen så den passar din pajform och grädda den på 200 grader i ca 10 minuter. Efter 10 minuter, ta ut formen och pensla med ett ägg och låt gå 2-3 minuter till. Detta för att fyllningen inte ska integreras sen. Fyllning 1 burk gridelli pistagekräm 200 g 1 dl pistagenötter, hackade 25 g smör, rumsvarmt Havssalt Blanda ihop allt utan havssalt till fyllningen och lägg i det förgräddade pajskalet, strö över saltet. Baka i ugnen ca 5-7 minuter. Et voila!