En perfekt liten rätt att göra när du fått ris över från gårdagens måltid är fried rice, your style. Det finns liksom inga måsten eller dont's här. Jag brukar göra det till en klassisk kylskåpsrens. Här har jag haft morot, rödkål, salladslök, zucchini och koriander. Jag vispar runt allt och kryddar som jag är sugen, ofta med mycket chili pga starkt är bra här. När jag stekt en stund och grönsakerna börjar mjukna, INTE blir soggiga så adderar jag ett ägg och låter det gå en stund för att sedan ösa hela tjotaflängen med lime. Jag har en sån svaghet för stark syrlighet. Nu när jag tänker efter tror jag det är min bästa kombo matmässigt. Förut var det nog bara syrlighet men eftersom jag "lär" mig tycka om hetta också så blir detta en oslagbar mix. Den funkar i tacos, i nudlar, i såser och absolut i fried rice. Mm nu blev jag sugen på nudlar och började tänka på mitt besök på Momofuko Noodle bar i NY.