Jag har lagat en så jävla god gryta. Tycker du att grytor tillhör hösten kan du ba spara ner denna lille sida och återgå när löven är röda och vindarna piskar kinden. Jag anser att gryta funkar lika bra på sommaren så gjorde en mastig svampgryta med massor av djup umamismak och serverade den med ris. Recce kommer här. 500 g skogschampinjoner 1 rödlök 2 morötter 3 msk tomatpure 1 tsk chiliflakes 3 vitlöksklyftor 2 msk dijonsenap 1 msk kinesisk soja plus 1 tsk maggi (maggi kan uteslutas) 1 msk hackad färsk dragon 1 dl vatten 1 umamibuljong 1 Aito Oat Cuisine 250 ml Persilja för garnering Dra isär svampen och hacka rödlök och morot slarvigt. Stek hårt till svampen vattnats ur. Hacka vitlöken och gå ner med tomatpure , vitlök och chiliflakes och stek en stund till. Skeda ner dijonsenap, soja, maggi och dragon. Häll över vattnet och umamibuljongen och koka upp. Tillsist i med Aito Oat Cuisine och koka ett par minuter till. Sprinkla över persilja och servera med ris. Så gott! Vad gillar ni att äta på sensommaren? Är ni nitiska med att behålla sommarkänslan helt ut med kalla tomaträtter och rökt fisk eller börjar ni smyga in lite mer höstiga toner? Jag är nog mest för att kräma ur tomatsäsongen, det är otroligt hur mycket tomater och små minigurkor som går åt här hemma. Är ärligt talat lite trött på grillat nu men inte på de fina grönsakerna.