Hej Kakan.Jag tycker om när du frågar mig saker i bloggen. Har ni läst Kakans inlägg om vad sjutton man gör med en zucchini? En stor en också. Som man gillar. Skoj. Eller? Ärligt talat kan zucchini fail to impress när de är för stora. Precis som. De kan bli träiga och lite beska i smaken. Men den där såg ut att veta vad den gick för. Äl om tre dagar låt mig vara. Kakan, här kommer två recept på saker jag tycker du ska testa. Flatbread med citronmarinerad zucchini och mynta. Om du inte orkar baka, köp libabröd och stek hårt i lite olja. 3 dl vetemjöl (funkar med bara vanligt vetemjöl)3 dl vetemjöl special1 tsk bakpulver1 msk salt3 dl gräddfil eller naturell yoghurt3 msk olivoljaBlanda alla torra ingredienser och häll sedan ner resterande. Knåda degen ett par minuter till den känns smidig och täck sedan över i minst 30 minuter. Skär loss fyra delar och kavla tunt på mjölat bakbord. Stek på hög värme i torr panna ett par minuter på vardera sida. Låt svalna något. På med toppings.Mandolina zucchini, lägg tillsammans med citronzest, hackad mynta och olivolja. Salta, peppra. Zucchinifritters 1 pkt halloumi1 liten zucchini (typ 1/3 av din)1/2 purjolök1 msk pepparrot1 ägg1 dl mjölValfria kryddorRiv halloumi och zucchinin. Lägg zucchini i en sil och salta. Efter ett par minuter, kläm ur vätskan. Hacka purjolöken fint. Blanda zucchini, halloumi, purjo med resterande ingredienser och forma biffar. Stek i olja cirka 3 minuter på varje sida. Perfekt att ha i kylen ju? Snacksa på. Hoppas du gillar! Bara höra av dig igen Om du har frågor. Puss