Det finns en räddare i nöden. Nä, ni kanske inte bett om att bli räddade men det skiter jag i faktiskt pga tomatsås ÄR det finaste vi har? Ett frågetecken men APPSOLUT ingen fråga. Tomatsåsen är perfekt vid exakt alla tillfällen för den smakar aldrig samma. Eller jo jo jo om du följer recept helt slaviskt men det ska vi inte göra nu. Mer en fingervisning. SEXIGT med tomatsås visst? O jag har inte ens ägglossning. Ser ni att det är lite, lite ljusare färg på denna? Jahopp, vad har mamma gjort här då? Haft i lite creme fraiche sörru. Helt megaotrogen och illojal mot min tomatsås. Nu ger jag er fria tolkningshänder här. mvh blir ej kränkt om du gör om på ditt sätt. 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 1/2 paket coctailtomater 2 msk tomatpure 1 dl vitt vin 1 pkt passerade tomater 1/2 kruka hackad basilika 2 msk creme fraiche Salt+peppar Timjan Hacka och stek lök, vitlök och selleri mjukt, på med tomatpure och stek nån minut till innan du häller på vin och passerade tomater. Koka ner en bra stund, minst 20 min och sedan i med basilika, en klutt creme fraiche och rör om till varmt. Jag skulle aldrig påstå att en tomatsås inte bör toppas med Mozzarella. Det svär jag på.