Här kommer tre recept på saker du kan laga denna rysare till helg som stundar. Tuna Melt. Den allra bästa mackan. Eller ok ska inte dra ner andra mackor i skiten men tuna melt är liksom mat. Perfekt att laga ikväll när du är trött efter jobbet. Skulle dricka Chablis till, det tror jag skulle passa perfekt.1 burk tonfisk8 formbröd2 msk majo1 msk creme fraiche1 msk inlagda jalapenos1 tsk dijon1 tsk kapris1/4 purjo eller annan lök3 cornichonCheddar och mozzarellaIbland fefferonis, ibland dill eller korianderHacka allt superfint Lägg på ett formbröd och strö cheddar och mozzarella på. Grilla i ett mackjärn eller i ugnen till brödet fått färg och osten smält. Eller stek för sjutton, men var aktsam med värmen, låg i början mer i slutet. Refried beans med mangosalsaMegagott tacorecept istället för svennetacon. Mangosalsa225 g fryst mango0.5 gurka, skalad1 kruka koriander1 vitlöksklyfta, riven1 röd chili, skivad zest från lime2 förpackning svarta bönor, à 380 g1 gul lök3 vitlöksklyftor, skivade1 tsk malen koriander1 st buljongtärning, umami1 lime3 dl vatten2 msk smörtortillabrödTina mangon. Skala och finhacka gurkan. Hacka koriandern, skiva chilin och riv vitlöken. Blanda allt med mangon och riv över limezest. Låt dra medan du gör bönorna. Häll av spadet från bönorna och stek den i olja på medelvärme cirka 5 minuter.Addera hackad lök och skivad vitlök och stek cirka 5 minuter till. Häll på vatten, torkad koriander och umamibuljong och låt koka cirka 10 minuter tills vätskan kokat bort.När bönorna är klara, addera 2 msk smör och blanka av. Salta och pressa över limen. Stek tortillabröd på högsta värme i en torr stekpanna tills de fått färg och servera sedan med bönor och salsa.Tips! Variera gärna med någon annan typ av chili och ta bort kärnorna om du inte vill ha salsan så het. Vem älskar inte en god kaka efter maten. Eller före för den delen. Salta söta kakor med choklad och macronamandelCa 15 st125 g choklad1 dl macronamandel, hackad100 g smält smör1 dl socker1 dl farinsocker1 ägg1 msk vaniljsocker2 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat1/2 tsk salt plus havssalt till garneringVärm ugnen till 175 grader.Hacka choklads och mandel slarvigt.Smält smöret och vispa samman det med strösocker och farinsocker. Addera ägget och vispa en stund till. Blanda samman vaniljsocker, mjöl, bikarbonat och salt. Sikta ner i smörblandningen tillsammans med choklad och mandel. Rör samman och forma bollar. Lägg ut på ett bakplåtspapper och grädda i mitten på ugnen i ca 10 minuter.Hoppas ni gillar! Ha en fin fredag och tack för att ni hänger här med mig.