Minns ni den här gamla klassiskern jag började med för örti år sen här på bloggen och som dog kanske efter två gånger. Hm typiskt mig eller. Jag tänkte i alla fall, som jag alltid gör bli lite bättre på att planera maten här hemma. Jag har generellt svårt för att känna mig så låst och därför spontanhandlar jag mest MEN det är ju varken ekonomiskt eller tidsoptimerat. Men för att inte känna mig helt fast i nåt inrutat matliv så tänker jag att tre dagar räcker? Helgen kanske man vill lyxa till och nån vardag kanske man vill avvika och köpa en falafelrulle tex. Dag 1. Lasagne, denna kan man verkligen göra söndag kväll och den räcker för många dagar framvöer. Lasse är godare dag två ändå. Jag brukar frysa in och plocka ut när hungern pockar på och man inte orkar laga. Det räcker att mandolina lite valfri kål till så är man alla set med grönsakerna, ev göra en syrlig tomatsallad på tomtater och silverlök. Dag två. Fishcakes. Jag gör dessa rätt ofta och har ett recept här. Denna gång hade jag dock knappt hälften av ingredienserna så fishcakesen hade enbart massa vitlök, fisksås och salt i sig och det blev svingott det med. I nudlarna hade jag sesampasta, ljus soja och lite rapsolja. Dag 3. Nu kanske du tycker att det är för mycket pasta men detta är ju tre dagar på en vecka och jag äter pasta minst så många gånger. Denna blir den enkla supersnabba rätten som enbart består av färska tomater, vitlök, gul lök, lite vitt vin, tomatpure och smör. Låt allt koka samman och addera sen en rejäl skvätt av pastavattnet för att blanka av. Här äter jag ur min son tallrik pga allt behöver inte vara så fint jämt. Nu kickar vi igång den här grejen hörrni, vilken dag ska den publiceras tycker ni?