Seriöst, mitt inlägg om surdeg igår. Karantänfeelings much? Stod länge i fönstret och kikade på folk som gick utan mössa i hagelstrorm. Kan jag ens tas på allvar? Vem är jag anymore? Jaja. This too shall pass. Dags igen att se över om vi med enkla medel kan styra en gods tredagarsmeny bara sådär. Hm, låt mig tänka, svar JA. Huvudråvaran denna gång blir morot. Billigt och väldigt enkelt att variera. Jag hade bara gula mortötter när jag gjorde soppan nedan men det är absolut inget måste. Ps, bilden kvalar inte som den snyggaste men lovar att soppan blev MEGA. Dag 1 Morotssoppa med apelsin och garam masala Recept på en höft. Plocka gärna bort, lägg till, det är inte så noga. 400 g morot 1 gul lök 1 stor bit purjolök (kan uteslutas, jag tog den för den behövdes användas) 2 vitlöksklyftor 3 msk garam masala Saft från en apelsin 3-5 dl vatten, beroende på hur länge du kokar soppan 1 umamibuljong 1 burk creme fraiche 1 knippe körvel (funkar med basilika eller persilja, varför inte koriander) Salt, peppar Skölj moroten och slanta den ganska tunt. Hacka lök och vitlök slarvigt. Stek moroten först på medelvärme i ett par minuter. Sänk värmen och lägg i lök och vitlök, låt fräsa ett par minuter till. På med garam masala och stek hårt 1 minut. Kläm ur saften från 1 apelsin och häll på vatten plus buljong. Koka ca 10 minuter eller till moroten mjuknat och addera körveln. Mixa soppan slät, rör i CF och salta, peppra. Servera med bröd, det är viktigt. Mmm. Dag 2. Smörstekt morot med chevré Koka matvete, ris eller annan bas. Smörstek morot till de mjuknat något. På ett stort fat, häll på ris och spenat, sedan moroten. Klicka över chevré och gå ett varv med havssalt, peppar och olivolja. Dag 3. Morotsbiffar med halloumi Riv morot och krama ur vätskan. Riv halloumi. Addera de kryddor du tycker om. Kanske andra delen av purjolöken, från första receptet. Addera vetemjöl, ägg, salt peppar och vänd de i panko. Servera med yoghurtsås typ med citronzest och rostad potatis. Hoppas ni kan få lite inspo till kommande dagar!