Hej, Det är fredag morgon och det första du tänker på när du slår upp ögonen är vad du ska äta i helgen. För visst är det dags att lyxa till det. Det finns en budget enbart för denna helg. Ni är massa vänner som går ihop också och du vet att det kommer bli en lång kväll. Det slutar ju alltid med att ni spelar kort och du blir sur, men det vet alla om så ni kan skoja om det. Du har menyansvar denna gång och vill bjuda på något riktigt lyrrigt. Här är din meny. Smör, vitlök, persilja, citron och rödräkor. Köpta på Hötorgshallen. Man äter två-tre var. Det är bara en mysig förrätt detta. Skriv upp våtservetter också. Glöm inte. Fräs på räkorna till vitlöken mjuknat något. Då är det klart. Dina vänner kommer bli impade, lovar. Fortsätter på fiskspåret och det blir röding till huvudrätt. För att få till den PEERFEKTA rödingen gör du såhär, memorera för det är coolt att inte behöva kolla recept. Salta en gjutgärnspanna rejält med havssalt, gå på med neutral olja. Stek fisken med skinnsidan neråt till den ändrar färg och blir något ljusare i färg. Då är den klar. Det gör inget om det är lite rått i mitten. Till den serverar du en beurre blanc och en syrlig sallad på fänkål, grönt äpple, gurka och dill. Det är dags för dessert och du bakar en öppen paj, eller galette om du vill. Säsongen för persikor är över men plommon finns det gott om. Gör en söt pajdej, tryck ut den på ett bakplåtspapper och grädda med din valda frukt på i cirka 20 min, 175 grader eller till den fått färg. Servera som den är eller med en kula vaniljglass. Ha en fin fredag kära ni.