Se det som en guide om du vill PGA vilken fullträff dryckes och matmässigt. Vi gled in lite försenade runt lunch och checkade in på The Audo. Det absolut sjukaste hotellrum jag sett. Jag kan uppskatta att slanta upp lite på ett hotellrum men LOL hur ska jag nånsin kunna köra Scandic efter detta? Hehe. Vi ska titta på vad vi åt och drack. Mmmm. Alltså mmmm. Allt började på Barlie där Elsa sa ”du bestämmer all dryck o mat där” ja ba ok vi tar alla smårätter och dricker ett oranget vin. Från Languedoc i Frankrike odlad runt Medelhavets sälta. Otroligt smakrikt. Drick Trafalgar om ni får möjlighet. Muscat Blanc var druvan. Jag är så positiv till hela smårätts/mellanrättshypen. Älskar att sitta och plocka med olika brödskivor och röror tillsammans, tycker det är mysigt att dela på maten. Att nån dubbeldippar i min mat är bara härligt. Mvh noll bacillskräck. Efter vi knallat runt på shoppingrunda svängde vi in på Atelje September och jag såg direkt Calcarius på vinhyllan, ett otroligt vin, finns fortfarande att beställa på vinnatur tex. Jag köpte deras låda med tre olika. Men så sålde de inte vin på glas? Vi nöjde oss med kaka istället. Inte helt fel. Det är inte ofta jag fikar längre. Minns ni tonåren då man fikade en hel arbetsdag typ? Vi satt ofta nånstans där det var billigt = dela på en latte och röka cigg inne. Nu började vi bli törstiga och kollade in både rekommenderade Pompette och Ancestrale men något drog oss till ett annat ställe. Ved stranden 10 och jackpott. Murrigt som vädret och sådana vinkunniga personer. Vi slog oss ner och än en gång fick jag välja. Precis innan hade Elsa berättat att hon gillar naturigt vin men inte FÖR funky. Drog in en pet nat och kände ouff denna var lite too wierd för mig, men Elsa älskade den! Inte så naturig inte, jojomen! Jag drack ett annat Pet Nat. Fuchs vol 3. Gjort på weschreisling och riesling, kanske därför jag gillade det. Dessa brukar släppas på små partier, håll koll! Härligt att sitta och snacka med en ny fin vän utan stress hem eller till jobb. Elsa är skör och stark, två fina egenskaper jag uppskattar♥️ Det skulle bli en Österrikisk eftermiddag för efter detta ville jag visa Elsa Österrikes svar på Pinot Noir. Blaufränkisch har kallats för Centraleuropas Pinot Noir och de lite lättare Blaufränkisch kan liknas med Pinot. Blaufränkisch har sitt ursprung i Tyskland men detta var från Österrike. Detta lätta, saftiga vin hade ändå en otroligt mineralitet o pardon my french/vinnördstugg komplexitet. Det här är ett vin jag skulle kunna privatimportera och ha som husvin. Visst är begreppet husvin det mysigaste som finns? Är ni inte hungriga nu undrar ni? Svar JO. In i en taxi och upp på rummet. Vad kan vi snacksa på, rafs runt i minibaren och så slet vi upp nötpåsen. Till middag hade vi bord på Mangia. Både Elsa och Sofia hade sagt till mig att deras pasta var det godaste de smakat så förhoppningarna var höga. Nästan lite mättade ni vet. Vi körde samma stil som på lunchen och beställde in allt. Klassisk pasta med tomatsås och en ravioli med fläsk och smörsås, och jag kan inte med beskriva de kommande minutrarna av ätande för det var det godaste jag ätit. 100%. ALLT var det. Mina förväntningar var som bortblåsta och ersatta med pure fuckin joy. Pasta med bläckfisk som smakade som ett lent hav. Hehe nä det går ju inte. O så tartar med hasselnöt och pecorino. Nej men alltså det var så otroligt gott. OTROLIGT. Ät på mangia. Det härliga där var också sorlet. Kändes så ickestockholmsk och levande. Med en vy rätt in i köket såg vi hur det plateades och hälldes upp mat med sån vana. Runt oss satt folk som after workade och par som dejtade. Jag älskade Mangia. Min nya grej är Sangiovese. En för mig ny druva eftersom jag sällan varit och nosat på Italien när det kommer till vin. Men wow. Precis sådär lätt men komplext som jag gillar. Dags att begrava sig i Chianti då. Köpenhamns mat och vinutbud var allt jag kunnat önska. Som vanligt. Nu ska jag repa mig efter möhippa och resa på en vecka. Vi hörs!